Blog: Werken in autonome Sparkteams – door Harm Jans

Startup
In 1999 opende bol.com zijn deuren en was hiermee een van de eerste e-commerce startups in Nederland. Daar zijn we trots op. En hoewel we al lang niet meer met het hele bedrijf aan één lunchtafel passen, is er veel van de startup-cultuur bewaard gebleven. Als ik nieuwe mensen ontmoet bij bol.com vertellen ze me vaak dat de energie van de bol.com’ers voelbaar is in het gebouw. Dat is te zien door de vele scrum borden, stand-ups en korte overleggen in de centrale hal van ons kantoorpand. Ooit zei iemand zelfs tegen me dat er bij bol.com fysiek nèt iets harder gelopen wordt dan elders. Dat vind ik ontzettend gaaf. Ik ben er trots op om deel uit te maken van een groep getalenteerde mensen, die werken in de voorste linies van de e-commerce ontwikkeling in Nederland en België.

Wat als bol.com meer zoals een stad kan zijn?
Als snelgroeiende organisatie is het niet altijd makkelijk om deze energieke cultuur te behouden. Velen zien het als het lot van groeiende organisaties om minder daadkrachtig en innovatief te zijn. Een totaal ander beeld zie je in steden. Onderzoek toont aan dat wanneer een stad verdubbelt, de innovatie en productiviteit per inwoner juist groeit. Hoe tof is dat? Sinds ik dat weet ben ik enorm gemotiveerd om te ontdekken hoe we als bol.com meer als een stad kunnen zijn.

Spark logo

Spark
Sinds 2009 werken IT collega’s met veel succes in multidisciplinaire en autonome scrumteams. Ook buiten IT wordt steeds meer in multidisciplinaire teams gewerkt. Om het makkelijker te maken om dergelijke doel gedreven teams te vormen, hebben we in 2015 hiervoor een methode geïntroduceerd: Spark. Spark is gebaseerd op Holacracy, een Amerikaanse methode voor zelf-organiserende teams en is getweakt om in de bol.com cultuur te passen. Inmiddels werkt een steeds groter deel van de organisatie in Sparkteams. Met behulp van een Sparkcoach organiseren zij zichzelf en werken autonoom, doel gedreven en effectief samen.

Een Sparkteam bestaat uit 6 tot 10 bol.com’ers. In het dagelijkse werk betekent dit dat je in een speciaal samengesteld team werkt aan een duidelijk omschreven doel. Je werkt met collega’s met verschillende achtergronden en expertises, om op die manier het beste team te vormen. Daarbij wordt veel waarde gehecht aan autonomie en eigen ondernemerschap. Door korte experimenten te doen vind je samen met je team uit wat werkt en wat niet. Daarmee kan het team een verbeterstap zetten. Zo bouw je samen met je team daadkrachtig en innovatief aan de beste winkel voor onze klanten.

Over een paar maanden een volgend blog waarin we dieper ingaan op Spark en teams.

Harm Jans

Harm Jans

Over Harm
Harm Jans is Business Lead en werkt sinds 2008 bij bol.com. In 2015 introduceerde hij de Spark-methode als pilot bij twee logistieke teams binnen bol.com. Naast zijn werk als Business Lead binnen de logistieke afdeling begeleidt hij teams als Sparkcoach.. Dit doet hij samen met drie andere Sparkcoaches voor een snelgroeiend aantal Sparkteams binnen bol.com.