Bol.com als eerste online retailer op 1 miljard omzet

Bol.com verwacht binnenkort als eerste online retailer in Nederland en België de omzetgrens van 1 miljard euro te doorbreken, nog voor het boekjaar gesloten is. ‘Wij zijn zeer trots!’, aldus een enthousiaste Dick Boer, ceo van moederbedrijf Ahold Delhaize.

Omzet in boekjaar 2015
Bol.com meldde in boekjaar 2015 een omzet van 900 miljoen euro in Nederland én België. Zakelijke verkooppartners tekenden toen voor ongeveer een kwart van de bestellingen op de site. Zij krijgen vanaf volgend jaar een plek in het nieuwe, eigen magazijn van bol.com, dat acht voetbalvelden groot is.

Marge drukken
Moederbedrijf Ahold Delhaize steekt een fors deel van zijn budget in bol.com. Flinke investeringen in de webwinkel zorgden in het eerste kwartaal van het fusiebedrijf (officieel het derde kwartaal van het boekjaar) voor een daling van het onderliggende operationele resultaat in Nederland. Bol.com drukt de marge met 0,7 procentpunt, omgerekend zo’n 20 miljoen euro.

Medewerkers
Vorig jaar kwam de 1000e medewerker van bol.com in dienst. Inmiddels is dit aantal gegroeid naar ruim 1200 bol.commers die elke dag werken aan de winkel van ons allemaal.

 

bron: Twinkle