Bol.com biedt beste digitale klantervaring in Digital Excellence Monitor!

De Digital Excellence Monitor 2017 uitgevoerd door WUA, heeft bol.com uitgeroepen tot winnaar van de beste digitale customer experience in de retailbranche. Er zijn in totaal 7 branches geanalyseerd in dit onderzoek.

Bol.com komt als beste naar voren met een gemiddelde score van 82 punten, waarbij de meeste punten behaalt zijn op het thema Merk. De eerste 9 (!) websites in dit overzicht behalen een score van 80 of meer, iets dat de WUA bij geen enkele andere markt terugziet. Dit geeft aan dat er blijvend en stevige aandacht nodig is voor het neerzetten van een goede customer experience.

Joris Scheepens, director Shopping Experience bij bol.com: “Iedere dag zetten wij ons bij bol.com met alle collega’s in om voor onze klanten in Nederland en België de beste winkel te creëren. Het gemak waarmee klanten in onze winkel kunnen zoeken, zich kunnen laten inspireren en uiteindelijk kopen is daarbij ontzettend belangrijk. We merken dat het klantenenthousiasme toeneemt en samen met de waardering die we van potentiële klanten in dit WUA-onderzoek krijgen voor deze klantreis geeft het ons nog meer energie om volop door te gaan met de dagelijkse winkelverbeteringen.”

Klantervaring

Het onderscheidend vermogen zit volgens onze klanten met name op onderstaande punten:

  1. – De betrouwbaarheid: bezoekers zijn erg te spreken over de service en voelen zich vertrouwd bij bol.com.
  2. – De levering: met de introductie van select spelen wij nog meer in op de behoeften van de klant.
  3. – De klantenservice: 24/7 bereikbaar, bezorging waar en wanneer jij wilt en verschillende contactopties (chat en mail).

Klant reactie: ‘’Het bedrijf is innovatief en de regels zijn duidelijk. Ik heb in het verleden contact gehad met het bedrijf en ik werd heel goed geholpen.”

Klik hier voor het hele rapport van WUA.