‘Bol.com biedt beste winkelervaring’

Bol.com en Ikea bieden de Nederlandse consument de beste winkelervaring. Dat blijkt uit het Retail Merkenonderzoek 2018 van Hendrik Beerda Brand Consultancy onder 1.515 ondervraagden.

4 jaar op rij sterkste retailmerk 

Volgens het onderzoek leveren we een uitzonderlijke merkprestatie. We staan al voor het vierde jaar achter elkaar op de nummer één plek als sterkste merk en zijn daarnaast ook nog eens de meest kansrijke groeier. “Door alle lagen van de bevolking heen bestaat veruit de meeste bewondering voor de online retailer. Ook voelt men zich het meest met de webwinkel verbonden.”, staat in het onderzoek te lezen.

Merkadviseur Hendrik Beerda over de ijzersterke positie van bol.com: “Dankzij de sterke band met het merk, spreekt het hoogste percentage consumenten de intentie uit om in de komende jaren bij bol.com te (blijven) kopen. Naast de uitzonderlijke professionaliteit van de webwinkel is de Nederlandse consument vooral ook onder de indruk van de enorme dynamiek rond het bedrijf. Het groeipotentieel van bol.com lijkt met deze uitkomsten bijna onbegrensd.”

Online retailers 

“Terwijl retailexperts nog regelmatig roepen dat het echte funshoppen in fysieke winkels gebeurt, denkt de consument daar heel anders over”, volgens Beerda. “De top-20 van retailers met de aantrekkelijkste winkelervaring bestaat voor een kwart uit online spelers.”

 

Bron: Hendrik Beerda