Samenwerking bol.com en Samsonite

Door een samenwerking tussen Samsonite en bol.com krijgen bol.com-klanten online toegang tot het gehele assortiment van ruim duizend artikelen van de merken Samsonite en American Tourister in de winkel ‘Sport & Vrije tijd’. Bol.com is hiermee het eerste externe online platform waar Samsonite als verkooppartner mee samenwerkt in de Benelux.

“We zijn bijzonder blij met de samenwerking met Samsonite” – Guido van der Ven, director Zakelijk bij bol.com

Globale omnichannel speler
Goedroen Gorissen, E-commerce Manager Benelux van Samsonite: “Door deze samenwerking geven we de ruim 7.5 miljoen klanten van bol.com de mogelijkheid om ook ons hele assortiment via hun vertrouwde webwinkel aan te schaffen. We bereiken zo potentiële nieuwe klanten die we kunnen inspireren en de gedachte achter onze productlijnen kunnen uitdragen. Dit draagt bij aan onze ambitie om een wereldwijde ‘omnichannel’ speler te zijn.”

“We zijn bijzonder blij met de samenwerking met Samsonite”, vertelt Guido van der Ven, director Zakelijk bij bol.com. “In onze Sport & Vrije tijd winkel konden klanten al terecht voor een groot aanbod reis-, sport- en fietsartikelen. Door de samenwerking met een wereldmerk zoals Samsonite hebben onze klanten nu ook keuze uit het gehele assortiment reisbagage, rugtassen en handtassen van Samsonite en American Tourister.”

Samsonite als verkooppartner bij bol.com
In 2013 opende bol.com de winkel ‘Sport & Vrije tijd’ met alle benodigdheden voor reis- en sportliefhebbers, waaronder reistassen en -koffers. De winkel ‘Sport en Vrije tijd’ van bol.com biedt in totaal zo’n 375.000 verschillende artikelen aan. De samenwerking tussen de partijen betekent dat klanten bij de online aankoop van Samsonite artikelen kunnen profiteren van het gemak en de services van bol.com. Gekozen koffers en tassen kunnen via bol.com worden gekocht en betaald en ook de services, zoals het gratis retourneren en de 24/7 klantenservice, zijn van toepassing op Samsonite artikelen. De verzending wordt door Samsonite zelf gedaan.

Meer dan 1 miljoen dagelijkse bezoekers van bol.com kunnen nu kiezen uit de volledige collectie van ruim duizend koffers en tassen van SamsoniteAmerican Tourister en in de toekomst ook Lipault.

Bron: pers.bol.com