Bol.com: efficiënt groeien in duurzaam distributiecentrum

Groei, efficiëntie en duurzaamheid. Dat heeft bol.com voor ogen met zijn nieuwe distributiecentrum in Waalwijk. “Alles staat in dienst van onze klanten de beste winkel willen bieden”, zegt Huub Vermeulen van bol.com.

De retailer bouwt sinds februari aan het nieuwe distributiecentrum op bedrijventerrein Haven Acht in Waalwijk. Het gebouw, met 135.000 vierkante meter aan vloeroppervlakte, wordt naar verwachting eind 2017 opgeleverd.

Volgens Huub Vermeulen, directeur operations & fulfilment bij bol.com, is de groei van het bedrijf de voornaamste reden voor de bouw van het nieuwe distributiecentrum. “Als je groeit, moet je steeds meer pakketjes verwerken en liggen er steeds meer producten op voorraad, onder meer door het fulfilment dat we voor andere winkeliers verzorgen. Dus je hebt meer ruimte nodig”, zegt hij.

Daarnaast wil bol.com de dienstverlening voor de consument verder uitbreiden. “Daarvoor heb je systemen nodig die steeds sneller en nauwkeuriger zijn, en een operatie die zeer snel kan reageren op de vraag. Op onze website staat ‘voor 23.00 uur besteld, de volgende ochtend in huis’. Dat betekent dat om 23.00 uur de laatste orders binnenkomen, die ’s nachts het hele land doorgaan om ’s ochtends bij de consument in huis te zijn. Dat is een race tegen de klok die we inzetten in het warehouse.”

Bol.com groeit niet alleen in de hoeveelheid pakketjes die de retailer verkoopt, maar ook in de hoeveelheid producten die het bedrijf aanbiedt. Zo verkoopt de retailer allang niet meer uitsluitend boeken en cd’s, maar tal van producten. Van magnetrons, stofzuigers, oogpotloden, sieraden, hondenhokken en krabpalen, de consument kan steeds meer vandaag bestellen en morgen in huis hebben. Volgens Vermeulen wordt daardoor de voorraad in het magazijn absoluut gezien niet zo snel groter, maar de aantallen unieke artikelen groeien wel snel.

Huub Vermeulen

Huub Vermeulen (directeur Operations & Fulfilment)

Transportbanden

Een efficiënt warehouse is dus noodzakelijk. Maar wie denkt dat dat gepaard gaat met volledige automatisering, heeft het mis. In het nieuwe distributiecentrum is de automatisering relatief beperkt, zegt Vermeulen. “Als je er rondloopt, ziet het er heel automatisch uit, want we hebben alle transport van goederen door het warehouse heen op banden gezet. Dus waar je op de huidige locatie mensen met rolcontainers en karren vol producten ziet rondlopen, zie je in het nieuwe centrum producten en ingepakte dozen over transportbanden gaan.”

Verschillende andere werkzaamheden, zoals order picking, worden echter wel met de hand uitgevoerd. “En dat blijft voorlopig nog wel even zo”, zegt Vermeulen stellig. “Het is best ingewikkeld om een machine te vinden die al die verschillende producten in ons aanbod kan beetpakken en managen. Je wilt dus maximaal flexibel zijn en niets is zo flexibel als mensenhanden. Die heb je daar gewoon nodig”, zegt de directeur.

“Wat je wel wilt is dat de mensen díe er staan, dingen doen waar ze ultiem geschikt voor zijn. En dat is niet lopen met enorme kisten met daarin tientallen producten. Dat kunnen transportsystemen beter. Dus het tillen en sjouwen laten we aan systemen over, terwijl we mensen inzetten voor het order picken en uitpakken van goederen.”

Voorraadbeheer

Om de ruimte in het warehouse zo goed mogelijk te beheren, en de voorraden zo klein mogelijk te houden, werkt bol.com met algoritmes. Die voorspellen op basis van onder meer zoek- en bestelgedrag welke producten moeten worden ingekocht. Sinds 2012 verzorgt bol.com ook het voorraadbeheer van retailers die dat willen. Voordeel voor hen is niet alleen het bereik van ruim 6 miljoen klanten dat bol.com heeft, maar ook het voorraadbeheer dat uit handen wordt genomen.

 

Lees het hele artikel op duurzaambedrijfsleven.nl.

 

 

 

*bron: duurzaambedrijfsleven.nl