Bol.com genomineerd voor “De Beste Digitale Sollicitatie- ervaring 2014”

De zes genomineerden voor 2014 zijn: bol.com, Calco, Deloitte, Eneco, Enexis en Grant Thornton

Naast twee eerdere winnaars, zijn er vier andere genomineerden. Deze hebben allen in de afgelopen twaalf maanden geheel nieuwe sites live gebracht of significant grote veranderingen doorgevoerd aan hun werken bij sites. De meeste scoorden al jaren goed in het onderzoek.

Onderzoek

Digitaal-Werven onderzoekt jaarlijks meer dan 400 organisaties in Nederland. Elke organisatie kan zich aanmelden, dus niemand is uitgesloten. Daarnaast vult Digitaal-Werven zelf de lijsten aan met bekende namen (sterke merken) en bijvoorbeeld de ‘beste werkgevers’ lijstjes. Digitaal-Werven meet meer dan enkel de recruitmentsite van een bedrijf, ook al is dit een groot deel. Het onderzoek is opgezet vanuit het oogpunt van de sollicitant. Onderdelen van het onderzoek zijn dus ook het stellen van vragen in social media, want ook dat is iets dat sollicitanten soms doen.

Tevens solliciteren zij (digitaal) bij elke organisatie. Hier test Digitaal-Werven het sollicitatiesysteem. Moet je 4 pagina’s met vragen invullen, of kan je als sollicitant gewoon mailen? Een belangrijk onderdeel is ook: komt er een reactie of laat het bedrijf niets meer van zich horen? En hoe ziet die reactie er dan uit?

Door de jaren heen is het niveau van de sollicitatie-ervaring sterk toegenomen. Het eerste jaar van Digitaal-Werven scoorde geen enkele organisatie in Nederland een 7 (op een schaal van 1 tot 10), twee jaar geleden waren er 9 bedrijven met een 7 of meer, vorig jaar waren dit er 39!

De jury zal uit deze genomineerden een winnaar kiezen. 7 oktober zal tijdens het Digitaal Werven 2014 event de winnaar bekend worden gemaakt.

Meer informatie: digitaal-werven.nl