Bol.com inspireert Nederland

Uit onderzoek van strategiebureau Synergie blijkt dat missiegedreven organisaties die voortdurend vernieuwen de aandacht hebben. Bol.com scoort zowel onder consumenten (4e plaats) als business professional(26e plaats) in de top 40. 

Vandaag wordt door Synergie bekend gemaakt wat de 40 meest inspirerende organisaties van Nederland zijn. In de ogen van consumenten en in die van business professionals. Winnaars zijn IKEA (consumenten) en TED (business professionals). Het onderzoek werd voor de 7e keer uitgevoerd en maakt zichtbaar welke organisaties de aandacht van Nederland hebben. Het laat ook zien wat de kenmerken zijn van deze organisaties.

Opvallend is dat het de grote organisaties zijn die steeds meer flexibel werken, voortdurend vernieuwen en technologie inzetten om de impact te vergroten. Deze organisaties doen het goed in de ranking. Bedrijven als bol.com, Philips, Nike en BMW winnen aanzienlijk in inspiratiewaarde. De awards van de Inspirerende 40 worden uitgereikt tijdens het business event ‘voortdurend in béta’ in de Werkspoorkathedraal in Utrecht.

Voortdurend in Béta

Het onderzoek laat zien welke organisaties op een natuurlijke manier de aandacht van de markt weten te winnen. In 2017 valt een aantal zaken op. Inspirerende organisaties hebben een duidelijke purpose en zijn opvallend klantgericht. Ze zijn groot, maar voortdurend in beweging. Ze gebruiken hun omvang als platform voor innovatie. En ze zetten technologie in om de marktimpact te vergroten. Waar eerder juist de kleine – start-up-achtige – organisaties de naam hadden snel en beweeglijk te zijn, lukt het juist de grote organisaties steeds beter om te denken en werken als een start-up met de impact van een grown-up. Ze vernieuwen in een open dialoog met de markt (klanten) en zien innovatie als een doorlopend proces.

In het consumentenonderzoek wint bol.com aan inspiratiewaarde en stijgt tien plaatsen en is gerankt als vierde. Business professionals identificeren nieuwe en vernieuwende organisaties eerder dan consumenten, maar laten zich vervolgens meer inspireren door ‘bewijs’ en ‘business case’. Consumenten kijken meer naar de doe- en daadkracht van organisaties: zetten zij hun visie ook om in waardevolle oplossingen?

Meer lezen over onze manieren van werken, dat kan hier.