Bol.com introduceert Bespaar Continu

Bespaar Continu een persoonlijke herhaalservice voor dagelijkse producten.

Nooit meer zonder shampoo, luiers, kattenvoer of toiletpapier en altijd korting op je favoriete producten voor dagelijks gebruik. Bol.com maakt dit nu mogelijk met de introductie van Bespaar Continu, een online persoonlijke herhaalservice met producten voor elke dag. Je kiest bij bol.com uit producten van bekende merken, bepaalt zelf hoe vaak en waar je ze wilt ontvangen en krijgt altijd korting. Met Bespaar Continu zet bol.com een nieuwe stap in het optimaliseren van online winkelen vanuit de behoeftes van de consument.  

Consumentengedrag zal veranderen

Binnen het assortiment van 15 miljoen artikelen van bol.com, kunnen klanten sinds 2012 ook kiezen uit duizenden drogisterij-artikelen, artikelen voor babyverzorging en dierenvoeding. Huub Vermeulen, algemeen directeur bij bol.com: “We zien dat steeds meer klanten bij ons terugkomen voor hun herhaalaankopen. Met het nieuwe en, in Nederland en België, unieke concept Bespaar Continu willen we daar klanten nog beter in ondersteunen. Dit in combinatie met prijsvoordeel, een belangrijke wens bij de aanschaf van dagelijkse producten. Met de introductie van Bespaar Continu geven we vanuit bol.com een nieuwe impuls aan online winkelen. We verwachten dan ook dat dit tot een verandering zal leiden in het koopgedrag van consumenten. Producten die voorheen nog beperkt online werden aangeschaft, zullen vanaf nu vaker in het online winkelmandje terecht komen.”

Bespaar Continu

Het team

Jan Willem Mathijssen (Business Architect en Projectleider Bespaar Continu): “We hebben met 11 scrumteams, het team van Daily Needs (onderdeel van de afdeling Merchandising & Sourcing) en alle marketingdisciplines zo’n negen maanden gewerkt aan Bespaar Continu. Als projectleider ben ik enorm onder de indruk van mijn collega’s. Iedereen heeft autonoom en met ondernemerschap naar het einddoel gewerkt, zonder elkaar en elkaars expertise uit het oog te verliezen. Ik ben er dan ook nauwelijks aan te pas gekomen. Als team hebben we er voor gekozen om een beta-release van de app te doen en onze collega’s kregen allemaal de kans als eerste van de nieuwe feature gebruik te maken. Een geweldig idee! Met de feedback van zo’n 100 (!) collega’s hebben we nog een flinke verbeterslag in design, assortiment en kortingen door kunnen voeren.”

Continu voordeel

Binnen Bespaar Continu kan gekozen worden uit producten van meer dan 65 bekende merken. Klanten van bol.com die gebruikmaken van Bespaar Continu zijn verzekerd van prijsvoordeel. Zo krijg je bij iedere bestelling een vaste korting ten opzichte van de normale bol.com productprijs. De korting per bestelling kan oplopen tot 35%, afhankelijk van het gekozen product. Bij vijf of meer Bespaar Continu producten in een levering krijg je een extra korting van 10% per product. Zo levert Bespaar Continu klanten van bol.com niet alleen meer gemak en voordeel op, maar draagt het ook bij aan een verduurzaming van de logistiek binnen e-commerce. Bestellingen worden opgespaard, gebundeld en daarmee in één doosje verstuurd.

Youtube video replacement image

Winkelen via smartphone populair voor herhaalaankopen

Steeds meer klanten van bol.com winkelen via de app op hun smartphone. Het gemak van de app is vaak een reden om ook een volgende keer te kopen bij bol.com. De app wordt dan ook met name gebruikt voor herhaalaankopen, bijvoorbeeld wanneer je onderweg bent. Bol.com lanceert daarom Bespaar Continu als eerste via de app (iOS en Android), via een update. Na de eerste klantervaringen en –reacties van app-gebruikers zal Bespaar Continu ook ontwikkeld worden voor de reguliere website.

Interesse om bij bol.com te werken? Neem snel een kijkje bij onze vacatures.