Bol.com introduceert Marketing & Media Services

Bijna de helft van de consumenten die online een aankoop wil doen, heeft nog geen definitieve keuze voor een product gemaakt, maar oriënteert zich eerst. Als startpunt van hun zoektocht gebruiken ze vaker de website van een retailer dan een zoekmachine (37% vs. 29%)*. De sterke online positie van retailers in de oriëntatiefase van consumenten biedt veel kansen voor fabrikanten, leveranciers en andere winkeliers. Om hen nog beter te ondersteunen bij het promoten van hun producten lanceert bol.com Marketing & Media Services. Voor klanten van bol.com betekent dit dat ze nog beter worden geholpen in hun zoektocht naar het juiste product; ze krijgen enkel advertenties te zien die écht relevant voor hen zijn.

Met ongeveer 30 miljoen bezoeken per maand behoort bol.com tot een van de meeste bezochte websites in Nederland en België. Ruim 50% van de online zoektochten die bij retailers starten, gaat via bol.com*. Dankzij de nieuwe afdeling Marketing & Media Services kunnen bedrijven bij bol.com nu gericht adverteren en zo de juiste doelgroep met de juiste boodschap op het juiste moment bereiken. 

Het juiste advertentiemoment
Margaret Versteden, directeur Marketing & Platform Innovation bij bol.com: “De naamsbekendheid en het bereik in combinatie met een breed assortiment maakt ons niet alleen aantrekkelijk als winkel, maar ook als advertentieplatform. In de afgelopen 17 jaar hebben wij veel kennis opgedaan over de online ‘customer journey’ en deze delen we graag met onze leveranciers, fabrikanten en verkooppartners. Het inzetten van advertenties doen we op een zeer meetbare en schaalbare manier, zodat je als adverteerder budgetten optimaal inzet en op ieder moment kunt evalueren en bijsturen.”

adverteren via bol.com

De producten van Marketing & Media Services

Verschillende advertentievormen
Om zo gericht mogelijk te adverteren heeft bol.com voor ieder marketingvraagstuk en fase in de ‘customer journey’ een andere advertentievorm ontwikkeld. Bol.com kan bedrijven ondersteunen bij productintroducties, bij het inspireren en informeren van consumenten, maar ook bij het creëren van een groot bereik voor het merkverhaal of het vergroten van brand engagement. Eén van de advertentievormen is bol.com Sponsored Products. Bedrijven kunnen ook 
kiezen voor display advertising en adverteren via brandpages, nieuwsbrieven, online magazines en weblogs in combinatie met social media inzet. Adverteren via bol.com kan al vanaf 50 euro. Bol.com werkt nauw samen met de Ahold Delhaize Marketing & Media Groep, zodat er voor adverteerders maximale keus ontstaat in doelgroepen en kanalen (on- én offline). Bol.com is Marketing & Media Services reeds gestart met meer dan honderd bedrijven, waaronder L’Oréal, Philips, Brabantia, Miele en Rituals.

Meer informatie over adverteren bij bol.com is te vinden via: adverteren.bol.com. Wil je meer weten over de afdeling en het team van Marketing & Media Services? Dat kun je hier vinden.

* Onderzoek uitgevoerd door Market Tree LLC onder Nederlandse en Vlaamse respondenten, juli 2016.