Bol.com lanceert nu ook printerloos retourneren in België

Bol.com innoveert in samenwerking met bpost het proces van retourneren en hoopt de klanten zo “meer service en gemak te bieden” bij het online winkelen. Bol.com is hiermee de eerste online winkel in België die de mogelijkheid biedt om door middel van een digitale barcode een pakket te retourneren.

Retourproces

Het retourproces en de bijhorende voorwaarden kunnen volgens bol.com een drempel vormen voor consumenten om online te winkelen. Daarom is er in samenwerking met bpost een nog “toegankelijker en eenvoudiger” retourproces gecreëerd. Een retourlabel printen of adressen op de doos schrijven, is voortaan verleden tijd. Met dit nieuwe retourproces, dat sinds november 2017 in Nederland beschikbaar is, hoopt bol.com de drempel om online te winkelen te verlagen en de groei van e-commerce te versnellen.

Printerloos retourneren in de praktijk 

De klanten van bol.com die hun retour bij bpost Postkantoren of PostPunten afgeven, hoeven vanaf nu thuis geen retourlabel meer te printen. Klanten ontvangen bij het melden van een retour van bol.com een digitale barcode. Die kunnen ze dan via hun smartphone aan een van de medewerkers van de bpost Postkantoren of PostPunten laten zien. De medewerker scant vervolgens de barcode en print het label. Naast bol.com, kunnen ook verkooppartners gebruik maken van de nieuwe retourservice.

We trachten al jaren om “klanten meer service en gemak te bieden” bij online winkelen met services als afhaalpunten, achteraf betalen en kosteloos retourneren. Daarnaast proberen we om onnodig retourneren te voorkomen door bijvoorbeeld “productinformatie in de winkel te verbeteren en klanten beter te begeleiden bij een aankoop”. Ons retourpercentage is dan ook de afgelopen jaren stabiel gebleven en betreft slechts enkele procenten, wat beduidend lager is dan het gemiddelde voor webwinkels.

 

Bron: Gondola