Bol.com nummer 1 in de Twinkle Retail top 100

Bol.com is opnieuw de grootste online verkoper van Nederland, volgens de Twinkle100. De afstand tussen de lijstaanvoerder van de Twinkle100 en de tweede plek, dit jaar voor Coolblue, is groter geworden.

Voor de tiende keer heeft de redactie van Twinkle de grootste online retailers en de grootste online reisverkopers in ons land in kaart gebracht, daarbij geholpen door de Hogeschool van Amsterdam. MeasureWorks, SimilarWeb en Scooperz verrijkten de publicatie met data over respectievelijk performance, traffic en social media.

De top tien bedrijven hebben gezamenlijk een omzet van 3,9 miljard. Een half miljard meer dan vorig jaar. De helft daarvan is toe te wijzen aan de bovenste drie bedrijven uit de ranglijst.

Opvallend is dat vier van de top tien bedrijven behalve een eigen winkel exploiteren ook een platformfunctie vervullen. Derde partijen zoals fabrikanten of speciaalzaken kunnen, tegen betaling, hun eigen aanbod in de schappen leggen bij deze sites. Dat zijn: bol.com, Zalando, Amazon en Nextail/Blokker.

Benieuwd naar de Twinkle100? Klik hier