bol.com Populairste ICT- eindgebruiker – Onderzoek Computable

Uit onderzoek van Computable blijkt dat bol.com onder ict’ers de populairste ict eindgebruiker of niet-ict- organisatie is om voor te werken! Bol.com is tevens de eerste eindgebruiker in de lijst van populairste ict- werkgevers om naar over te stappen en te vinden op positie 14.

“Sinds de overname door Ahold verandert er veel bij de webwinkel, zeker op ict-vlak. In 2013 werd er nog een contest voor developers uitgeschreven om meer met de data te gaan doen die bol.com in zijn bezit heeft. Daarnaast gebruikt de webwinkel een open api om zo de buitenwereld te betrekken bij de verkopen. Dankzij deze api worden ontwikkelaars in de gelegenheid gesteld om het bol.com-assortiment te integreren in hun eigen sites en apps om daarmee zelf commissie te verdienen. In het onderzoek worden vooral de goede dienstverlening van bol.com benoemd en de webwinkel schijnt erg goed voor zijn personeel te zijn”, aldus de respondenten.

Vanuit bol.com zijn we ontzettend blij en trots op dit resultaat!

Het Onderzoek

Computable vroeg (in samenwerking met Enigma Research) in de periode eind augustus tot begin november 2015 op zijn website aan ict’ers waarheen zij de overstap zouden willen maken als zij nu die kans zouden krijgen. Iedereen die meedeed kon maximaal vijf potentiële werkgevers invullen. Dit konden zowel ict-bedrijven, ict-dienstverleners als ict-eindgebruikers zijn. Het onderzoek was volledig anoniem en in totaal ontving Computable 1178 aanbevelingen. Het uiteindelijke eindoordeel betreft een gemiddeld rapportcijfer en presenteren de top 25 ict-werkgevers onder niet-ict-organisaties.

Lees hier het hele onderzoek.

 

 

bron: Computable.nl