Bol.com test levering binnen twee uur

Bol.com begint een test waarbij orders binnen twee uur na bestelling worden afgeleverd. Daarnaast houdt bol.com een proef met fietsfabrikant Union voor levering en afstelling bij lokale fietsenmakers.

“Voor het einde van het jaar beginnen we hiermee in een beperkt gebied”, aldus algemeen directeur Huub Vermeulen van bol.com op de Webwinkel Vakdagen in Utrecht.

“We zullen de voorraad zo dichtbij de klant als mogelijk brengen en de bezorging helemaal CO2-neutraal verzorgen”, wat ook inhoudt dat er ook elektrische fietsen worden ingezet. Vermeulen vertelde niet met welke logistiek partner dit wordt gerealiseerd. Vaste partner PostNL rijdt alleen in Amsterdam met fietsen.

Bijzonder feature

De tweeuursbezorging moet uiteindelijk geen bijzondere feature zijn, maar gewoon een van de vele logistieke opties waaruit de klanten kunnen kiezen. Vermeulen omschrijft het als een puzzelstukje dat precies in de agenda zijn klant moet vallen. Klanten van bol.com Select betalen niets voor een tweeuurslevering.

Fietsfabriek Union

Vanochtend in Utrecht deed Huub nog een aankondiging, een die zich meer in het dienstendomein afspeelt. Binnen een à twee maanden start hij met fietsfabriek Union een proef met het online verkopen van fietsen. Op zich is dat niet zo bijzonder, ware het niet dat de aflevering anders dan anders is. Kopers krijgen van Union niet een platte doos met daarin een fiets thuisbezorgd die ze zelf in elkaar moeten zetten. De order wordt afgeleverd bij een lokale fietsenmaker. Deze verzorgt ook de afstelling en krijgt in zijn winkel direct de mogelijk om te upsellen aan de omnichannelklant.

Vermeulen gaf verder een aanvulling op de jaarcijfers van moederbedrijf Ahold Delhaize. Dat rapporteerde voor bol.com een (consumenten)omzet van 1,6 miljard euro, wat een groei betekent van 29,8 procent. “Meer dan een derde van de verkopen wordt gerealiseerd door onze negentienduizend verkooppartners. Hun omzet steeg vorig jaar met 75 procent.”

 

bron: Emerce