bol.com tweede onmiskenbare merk van Nederland

Vorig jaar vielen vele bol.commers al van hun stoel toen we hoorden dat bol.com tot het op 1 na meest onmisbare merk van Nederland was verkozen. Ook dit jaar is de EURIB Top-100 Onmisbare Merken van 2015 bekendgemaakt. Het was een nek aan nek race tussen HEMA, IKEA en bol.com. Uiteindelijk heeft dit voor ons de 2e plek opgeleverd. Maar liefst 68% van de Nederlanders geeft aan bol.com niet te willen missen als merk!

Het onderzoek
Welke merken wilt u absoluut niet missen? Zo luidt de centrale vraag die de EURIB dit jaar voor de achtste keer heeft voorgelegd aan 1.211 Nederlandse consumenten. Op grond van deze vraag stelden zij van 1.490 merken onmisbaarheidscores vast; een percentage dat aangeeft hoeveel procent van de Nederlanders een bepaald merk absoluut niet willen missen.

Juryrapport
In het juryrapport staat: Rond de feestdagen had bol.com twee succesvolle tv-commercials draaien (‘Kijk: zwarte piet!’ en ‘Flappie’) en stond daarmee in de top-5 van de Ster Gouden Loeki (respectievelijke posities: 5 en 2). In 2015 heeft bol.com aangekondigd steeds meer slimme algoritmes te gaan gebruiken om het gedrag van de klant nog beter te voorspellen en hen daarmee een beter aanbod te bieden.

Lees hier het gehele rapport.

 

Alle bol.commers, gefeliciteerd!