Bol.com verwelkomt Boukje Taphoorn als nieuwe directeur Marketing

Boukje Taphoorn neemt de directiefunctie Marketing over van Margaret Versteden die onlangs van directierol is gewisseld en nu directeur Winkels (CCO) bij bol.com is. Als directeur Marketing (CMO) wordt zij eindverantwoordelijk voor onder andere marketingcommunicatie en brand management, business development, customer & partner service en bol.com retail media groep (adverteren via bol.com).

Boukje komt van Google, waar ze meer dan vijf jaar werkte en eindverantwoordelijk was voor de sectoren FMCG, automotive, consumer electronics en food retail. Ze begon bijna twintig jaar geleden bij Unilever. Eerst als marketeer in Nederland om vervolgens in Londen het Europese brandmanagementteam van de Unilever Home Care merken te leiden. Voordat ze de overstap maakte naar Google, werkte Taphoorn ook voor de reclamebureaus Wieden+Kennedy en KesselsKramer.

Boukje Taphoorn: “Ik kijk er enorm naar uit mee te bouwen aan de toekomst van bol.com. De passie en gedrevenheid van bol.commers om miljoenen klanten iedere dag de beste winkel te bieden, is inspirerend. Daarnaast fascineert het mij hoe technologische ontwikkelingen continu kansen creëren voor een nog persoonlijkere en betere winkelervaring. Mijn achtergrond en passie voor zowel merken als technologie komen dan ook heel mooi samen in deze rol.”

Directie

Na het vertrek van Daniel Ropers nam Huub Vermeulen 1 oktober de rol van algemeen directeur over. Hij blijft daarbij ook nog steeds eindverantwoordelijk voor de fulfilment-afdeling. De dagelijkse aansturing van deze afdeling krijgt Olaf van den Brink, als director Logistiek sinds september 2015 werkzaam bij bol.com.
De directie van bol.com bestaat naast Huub Vermeulen uit Gert-Jan Janssen (directeur Finance & Support, CFO), Jurrie van Rooijen (directeur IT, CTO), Margaret Versteden (directeur Winkels, CCO) en vanaf 1 maart 2018 sluit Boukje Taphoorn aan.