Bol.com winnaar Beste Digitale Sollicitatie- ervaring 2014

Digitaal-Werven screende 400 bedrijven op meer dan 100 punten in hun recruitmentproces. Is de banensite overzichtelijk, kan deze op meerdere devices bekeken worden, wanneer ontvangt een kandidaat terugkoppeling, is een recruiter goed te bereiken en worden vragen op social media beantwoord. Hieruit zijn zes genomineerden ontstaan, vervolgens heeft de 5-koppige jury nogmaals gekeken naar de banensite om de uiteindelijke winnaar te kiezen. De Jury van Digitaal-Werven bestond uit: Ronald van Schaik, Tom van der Valk, Anouscka Scholten, Wilbert Pot en Jeanet Bathoorn.

De jury prees bol.com vooral over een aantal technische zaken en het aan de hand nemen van de sollicitant. Kandidaten kunnen zien hoe vaak de vacature is bekeken, hoe vaak er is gesolliciteerd en waar in het proces de vacature zich bevindt. Daarnaast blijft de solliciteerbutton continu in beeld. De prijs werd in ontvangst genomen door Astrid Lommert (Candidate Experience) en Anouk Bosma (Arbeidsmarktcommunicatie).

“De jury was unaniem in haar oordeel dat Bol.com in 2014 de beste digitale sollicitatie-ervaring biedt. De site is ‘net even anders met een aantal gedurfde elementen’. Er zitten veel verleidende onderdelen in, er ligt een goede focus op het overtuigen van de kandidaat en men spreekt duidelijk de taal van de doelgroep”, aldus de organisatie van het Digitaal-Werven event.