BREEAM Awards

Gisteren, 7 maart heeft bol.com voor ons eigen Fulfilment Center de BREEAM Award in de wacht gesleepd in de categorie ‘Industrial Buildings’. De BREEAM Awards is een internationale prijs en worden ieder jaar uitgereikt aan de meest duurzame gebouwen. Dit jaar sleepten maar liefst zes Nederlandse gebouwen een prijs in de wacht.

Bol.com fulfilment Center

Bol.com ontwikkelt een groot distributiecentrum in Waalwijk waar aandacht is voor de gezondheid en het welzijn van de mensen die er gaan werken. Ook worden vijf windturbines gekoppeld aan het project. De jury waardeert met name de opschaalbaarheid van het project, en noemt het een voorbeeld voor andere nieuw te bouwen distributiecentra.

In een interview met DuurzaamBedrijfsleven noemde Huub Vermeulen (Directeur Operations & Fulfilment): “Kijk, mensen bouwen winkels en distributiecentra, dat gebeurt gewoon. Maar als je er met elkaar voor kunt zorgen dat de impact daarvan minimaal is, dan vind ik dat significant. Het nieuwe centrum brengt ook betere arbeidsomstandigheden met zich mee, dat heeft ook rendement. Je wilt een goede werkplek bieden.”