Marketing & Media Services bij bol.com uitgelicht

Onze nieuwste afdeling heeft de uitdagende taak om leveranciers, artikelen, kopers en verkopers met adverteren dichter bij elkaar te brengen. En dit alles natuurlijk met behoud van een prettige winkelervaring. Hoe werkt dat en wat betekent het om een nieuwe afdeling op te zetten binnen bol.com? We vroegen het aan twee Commercieel Propositie Managers, Dario en Michelle.

Bol.com is in 1999 begonnen als online boekenwinkel en is inmiddels uitgegroeid tot een online platform. Een platform dat ook de deuren opent voor andere retailers om hun artikelen te verkopen. Zo bieden we onze bijna 6 miljoen klanten ruim 10 miljoen verschillende artikelen. Het doel? Continu de klantbeleving optimaliseren. Hier komt nu een middel bij, namelijk Marketing & Media Services. Onze partners kunnen hun artikelen en merk, door een van de advertentieproducten in te zetten, extra aandacht geven op bol.com.

“Door Marketing & Media Services is het nu mogelijk om het winkelend publiek nog verder te kunnen inspireren. Wij zorgen er voor dat onze klanten interessante en relevante content te zien krijgen”, aldus Michelle.

MMS

de afdeling Marketing bij bol.com

De klant staat centraal

Marketing & Media Services zal een belangrijke pijler van bol.com worden en wil als publisher een grote speler worden. Daarbij houden we natuurlijk wel altijd de klantbehoefte in gedachten. Het voordeel van adverteren op bol.com is dat klanten al in de shopping mood zijn. Vanuit Marketing & Media Services kunnen we onze partners de volgende advertentiemogelijkheden aanbieden: Display Advertising, Sponsored Products, Weblog, Brandpage en Marketing Insights.

“De klant staat bij ons echt centraal, we gaan niet banneren om het banneren. Onze klanten zijn voor ons het belangrijkste uitgangspunt, dat nemen we continu mee in onze strategie”, vertelt Dario.

Wat Marketing & Media Services de leveranciers aanbiedt, hangt af van de diverse klantfases. Wanneer een klant op bol.com de zoekfunctie gebruikt, kunnen wij op basis van een zoekwoord Sponsored Products tonen op de resultaten pagina, maar ook bijvoorbeeld banners inzetten. Wanneer de klant nog in de oriëntatiefase zit, kunnen wij de klant bijvoorbeeld inspireren met een weblog of de brandpage.

Klantdata is voor Marketing & Media Services cruciaal. Onder andere om de leveranciers en partners te adviseren. Programmatic behoort tot de mogelijke toekomstmuziek van Marketing & Media Services. Algoritmes analyseren dan het online gedrag van de klanten en bepalen op basis van die data of bepaalde personen de juiste doelgroep zijn voor een campagne. Op die manier krijgt de klant alleen advertenties te zien die aansluiten op het vertoonde gedrag en daarmee op de wensen.

Marketing

Het team

Inmiddels bestaat het Marketing & Media Services- team uit zo’n 20 personen. Daarnaast werkt een dedicated IT team ook aan de verdere ontwikkeling van Marketing & Media Services.

“De fundering staat en er zijn vijf aantrekkelijke advertentieproducten gerealiseerd. Deze worden continu beoordeelt op performance en tegelijkertijd wordt er nagedacht hoe deze verder te ontwikkelen!”, aldus Dario

Zowel Dario als Michelle geeft aan het ontzettend uitdagend te vinden om in deze fase bij Marketing & Media Services betrokken te zijn. Iedereen in het team wil keihard knallen om adverteren op bol.com tot een succes te maken. De teamspirit is dan ook super goed. Dario en Michelle zijn de afgelopen maanden enorm druk bezig geweest om de advertentieproducten verder te ontwikkelen

Naast Commercieel Propositie Managers bevat Marketing & Media Services een sales team dat veel contact heeft met onze leveranciers, diverse merken, mediabureaus en onze buyers. Zij adviseren over de inzet van de middelen. De Campagne Managers zorgen er voor dat de campagne wordt ingeboekt en volgens planning live gaat. Maar zij zijn ook verantwoordelijk voor het optimaliseren en evalueren van de campagnes en de daarbij horende processen.

MMS Michelle en Dario