Interview Jurrie van Rooijen over IT bij groeiend bol.com

In de aanloop naar Sinterklaas verbreekt bol.com jaar op jaar zijn verkooprecords. Kerstcadeaus gingen dit jaar als nóg warmere broodjes over de toonbank. Bol.com, de grootste webwinkel van Nederland en België, heeft booming business. Maar hoe reilt en zeilt de IT binnen zo’n gigantisch concern? We vroegen het aan Jurrie van Rooijen.

In het hoofdkantoor van bol.com in Utrecht werken 800 werknemers, die dagelijks bezig zijn met het uitbreiden en verbeteren van de winkel. De organisatie is de laatste jaren sterk gegroeid en begin 2015 verhuisd naar Papendorp. Jurrie van Rooijen is IT-directeur van bol.com en geeft leiding aan ruim 30 Scrum teams, bestaand uit onder andere ontwikkelaars, operations engineers en analisten. Zelf werkt hij ruim 20 jaar in de IT en begon zijn carrière als softwareontwikkelaar.

Innovatieteams
Volgens van Rooijen is een goed functionerende en ingerichte IT-organisatie essentieel om de ideeën van een organisatie te kunnen realiseren. Om het platform en de klantervaring te verbeteren, werken circa 30 Scrum-teams dagelijks aan verschillende innovatiethema’s. Van Rooijen: “Ze werken bijvoorbeeld aan de mobiele site, mobiele apps, het verbeteren van de logistieke processen, of aan het bol.com verkoopmodel. Deze multidisciplinaire en autonome teams van twee tot acht mensen werken samen aan één businessdoel. Ze begrijpen de businesscontext van waar ze mee bezig zijn. Dat maakt het werk ook erg leuk, omdat ze weten waarom ze iets doen.”

3-minuten demo’s
Bol.com heeft een open, niet-hiërarchische bedrijfscultuur en Van Rooijen heeft regelmatig contact met de verschillende teams. Creatieve oplossingen worden gedeeld tijdens reguliere personeelsbijeenkomsten. “Alle teams geven daar voor het hele bedrijf demonstraties van drie minuten over waar ze mee bezig zijn,” vertelt Van Rooijen enthousiast. “Iedereen, van het management tot de ontwikkelaars, kan dan zien wat er aan de winkel verbeterd is.”
De 3-minuten demo’s zijn echte shows, waarin iedereen trots en met veel humor vertelt wat ze de afgelopen maanden bereikt hebben. Zo blijft iedereen betrokken en staat niemand geïsoleerd binnen de organisatie.

Online retailtrends
Naast uitbreidingen van het assortiment worden ook de verkoopkanalen steeds verder uitgebreid. Zo introduceerde bol.com dit jaar een eigen mobiele app. Niet omdat die ontbrak, maar specifiek om de dienstverlening aan klanten te verbeteren. Van Rooijen: “Bol.com heeft een open platform-API, waardoor er al meerdere apps waren ontwikkeld door de community. Met onze eigen app kunnen we nog persoonlijker en relevanter voor onze klanten zijn. Denk hierbij aan persoonlijke aanbevelingen en het op de hoogte blijven van de status van je bestelling.”

Alignment is de sleutel
Als we hem vragen om zijn visie te geven op de rol van de CIO binnen organisaties, dan is Van Rooijen heel duidelijk: “De kern is de alignment tussen business en IT. De reden dat zoveel IT-projecten mislukken of te lang duren, heeft daar vaak mee te maken.”

“De betrokkenheid van de business bij IT-projecten, dat is super belangrijk. Daar moet je als IT in faciliteren, maar soms moet je het afdwingen. En de business moet de IT natuurlijk wel een kans geven. Ik zet bijvoorbeeld mijn vraagtekens bij organisaties waarin een CIO onder een CFO hangt. Dat zie ik in de praktijk ongelofelijk vaak misgaan. Bijvoorbeeld grote projecten waar alleen aan getrokken wordt door de IT-manager. Ik zou altijd voor een tandem gaan tussen business-projectmanagement en IT-projectmanagement.”

 

Benieuwd geworden naar wat IT bij bol.com jou te bieden heeft? Bekijk snel onze IT vacatures!

 

bron: Managementsite en GlobalOrange.nl.