Jurrie van Rooijen: “Digitaal beheerst ons denken”

Bol.com groeit al jaren gestaag, maar de laatste jaren wordt vanuit het sfeervolle hoofdkantoor in Utrecht echt de versnelling ingezet. In het kader van een snellere groei en innovatief vermogen is de organisatie gemodelleerd naar het voorbeeld van succesvolle techbedrijven: kleine, crossfunctionele teams met een grote mate van autonomie, die in samenhang werken aan een optimaal product voor business, klanten en eindgebruikers.

Jurrie van Rooijen (sinds 2010 verantwoordelijk voor IT) in een uitgebreid interview met CIO Magazine.

Af van de gebaande paden
Als het gaat over digitalisering van markten worden jullie vaak als voorbeeld genoemd. In hoeverre zien jullie jezelf als een voorloper in deze trend?

J:“Digitalisering is een woord dat binnen bol.com (bewust zonder hoofdletter, red.) niet bijzonder leeft. We komen immers volledig uit de nieuwe wereld, en digitaal beheerst in alle opzichten ons denken. We zitten anders dan veel andere bedrijven dus niet in een shift waarbij technologie steeds belangrijker wordt.”

Jullie zitten er hier ontspannen en gezellig bij. De hele sfeer van bol.com ademt nog steeds die van een start up, een digitaal geboren bedrijf.

J:“Dat willen we graag zo houden. Startups zijn bedrijven die nieuwe dingen uitproberen. Dat is ook kenmerkend voor bol.com, dat opereert in een speelveld waar alles nieuw is en waar je voortdurend moet leren en experimenteren. Er is in de e-commercewereld geen gebaand pad dat je kunt volgen, alles verandert razendsnel. Onze manier van werken moet daarop aansluiten. Dat zie je hier terug in de vorm van loungeplekken voor overleg, maar ook in gameconsoles om even met iets anders bezig te kunnen zijn.”

Lees hier het hele interview.

Bron: CIO Magazine