Leanne Hendriks krijgt plaats in MEC Merkmeesters Programma

Eind maart zijn tijdens de Dutch Marketing Awards de talenten voor het MEC Merkmeesters programma gekozen. Bol.commer Leanne Hendriks is een van de acht aanstormende talenten die aan dit programma deel mag nemen.

Voor het eerst dit jaar werd de Dutch Marketing Talent of the Year Award uitgereikt, waar tien marketing talenten in de prijzen vielen. De vakjury (bestaande uit vier CMO’s) heeft uit alle genomineerden de jonge talenten gekozen die een jaar lang het MEC Merkmeesters programma krijgen aangeboden. “Ik denk dat de combinatie van een interessant ‘verhaal’, de wil om te leren en mezelf te ontwikkelen de reden is geweest dat ik ben uitgekozen om deel te nemen aan het programma.”, zegt Leanne.

Leanne werkt sinds de zomer van 2014 bij bol.com als Proposition Development Manager. Voordat zij bij bol.com aan de slag ging, heeft zij 5 jaar in de consultancy gewerkt. Als consultant richtte zij zich op strategische en commerciële vraagstukken, vooral bij retailers. “Ik was er na 5 jaar klaar voor om echt zelf aan een bedrijf ‘mee te gaan bouwen’ in plaats van altijd alleen als adviseur betrokken te zijn (en dus weer weg te gaan voor je echt resultaten gaat zien). Bol.com was voor mij een hele logische keuze; een gaaf bedrijf met veel jonge mensen dat bruist van de energie, plannen en mogelijkheden.”, aldus Leanne.

In het MEC Merkmeesters programma zitten een aantal jonge marketing talenten vanuit verschillende organisaties. Het MEC Merkmeesters programma ontstond als een “meester-gezel” concept waarbij jonge marketing talenten worden begeleid door ervaren CMO’s (van niet-concurrerende organisaties). Daarnaast krijgen deze talenten de kans om artikelen te publiceren in Tijdschrift voor Marketing en op MarketingOnline.

Op vraag wat deze prijs voor Leanne betekent, zegt ze: “Ik vind het superleuk dat ik deze prijs heb gewonnen, en kijk er vooral naar uit om heel veel te gaan leren. Van elkaar, dus onderling met de jonge talenten, en natuurlijk van mijn coach! Ik denk dat het MEC Merkmeesters programma mijn blik op marketing en het vakgebied kan verbreden. Juist door met mensen uit een heel andere branche in gesprek te gaan. En daarnaast lijkt het me gewoon heel erg leuk!

 

Gefeliciteerd Leanne!