Marijn de Wit winnaar CFO Award

Marijn de Wit (CFO bol.com) is winnaar van de CFO Special Achievement Award. Hij werd door de jury geroemd door zijn cruciale rol in het structureren en leiden van het overnametraject in 2009 en later de verkoop aan Ahold (ticker symbol: AH).

De uitreiking vond plaats op de 13de editie van CFO Day in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. De Wit kreeg de award uit handen van juryvoorzitter Tjero Zomer die zei dat de aanwezige CFO’s nog wat konden leren van nieuwe generatie CFO’s als Marijn de Wit.

CFO-nieuwe stijl
Marijn de Wit is een CFO-nieuwe stijl met een breed takenpakket, dat veel meer omvat dan de gebruikelijke CFO-taken. Als CFO is hij niet alleen verantwoordelijk voor het hardcore finance-gedeelte, maar ook voor supportfuncties zoals HR, zeer essentieel voor bol.com, en officemanagement. Marijn is de groei-enabler binnen bol.com, die ervoor zorgt dat de organisatie de snelle groei van de onderneming kan bijhouden. Hij ontwikkelde een controlorganisatie die past bij een snel groeiende onderneming als bol.com en stimuleert de business bij het nemen van waarde-creërende beslissingen. Samen met CEO Daniel Ropers vormt hij een hechte tandem, waarbij beide personen complementair aan elkaar zijn.

Marijn de Wit CFO

Marijn de Wit luidt de gong na het winnen van CFO Special Achievement Award

Rol in overgang naar Ahold
Marijn speelde een cruciale rol in het structureren en leiden van het overnametraject in 2009 van bol.com door NPM Capital en Cyrte Investments, en later de verkoop aan Ahold. Zonder uitzondering zijn de professionals die betrokken zijn bij de tijdens het proces uitgevoerde interne en externe audits, zeer te spreken over de wijze waarop Marijn ervoor heeft gezorgd dat in alle hectiek en dynamiek, controle, risicobeheer en administratie van een hoog niveau zijn.

Zichtbaar
Marijn is verder duidelijk zichtbaar binnen de CFO Community. Hij treedt regelmatig naar voren in de media en op congressen als CFO Day, en veel CFO’s zullen hem ook kennen als inleider van diverse rondetafels, waar hij zijn visie op en kennis van de nieuwe economie en de rol die de CFO daarin moet spelen, deelt met de aanwezigen.

Inspirerend
Marijn de Wit is een inspirerende persoonlijkheid, zowel binnen als buiten bol.com. Intern wordt hij gezien als een van de echte cultuurdragers binnen de onderneming, die regelmatig grote groepen werknemers toespreekt met humor en een boodschap die blijft hangen. Marijn is in staat technische materie op een heldere manier uit te leggen, zodat iedereen in de organisatie weet waar hij voor staat en bereid is om hierin mee te gaan.

meer informatie via cfo.nl