Michel Schaeffer: ‘Het geheim van bol.com’ boek

“Jij moet een boek schrijven!”. Het is een zinnetje dat ik na mijn afscheid van bol.com in 2015 veel heb gehoord. Meestal nadat ik gevraagd of ongevraagd een anekdote had opgelepeld. Of nadat ik had uitgelegd hoe bol.com in 18 jaar is uitgegroeid van startup tot het grootste online winkelbedrijf van de Benelux. Het ‘geheim’ van bol.com intrigeert veel mensen in Nederland en België, zoveel is mij wel duidelijk geworden. En eerlijk is eerlijk: de ongelofelijke geschiedenis van bol.com verdient het toch om verteld te worden aldus Michel Schaeffer.

Nederlands succesverhaal

Aan de vooravond van de internetbubbel start bol.com onder de vleugels van moedergigant Bertelsmann met de onbescheiden ambitie om de grootste online boekhandel ter wereld te worden. Nog geen drie jaar later staat het bedrijf in de uitverkoop. Bol.com Nederland vindt op het nippertje drie investeerders. Het wordt zelfstandig en groeit uit tot het grootste online winkelbedrijf van Nederland en België; bol.com is daarmee een Nederlands succesverhaal.

Michel Schaeffer, vanaf de beginjaren deel van het team, geeft een zeldzaam kijkje achter de schermen van het bedrijf in een tijdperk waarin de wereld de stap naar online maakte. Een fascinerend verhaal over het opnieuw uitvinden van winkelen, groot durven denken, de drang naar continue vernieuwing, de kracht van samenwerken, de unieke cultuur en omgaan met teleurstellingen en succes. Hoe is het bol.com gelukt om succesvol te worden en hoe slaagt het erin om succesvol te blijven?

Het geheim van bol.com leest als een spannend jongensboek dat je zal inspireren je eigen grootse dromen waar te maken.

 

In oktober ligt Het geheim van bol.com in de winkel, uitgegeven door uitgeverij Atlas Contact. Wil je het boek als eerste lezen? Reserveer nu een exemplaar bij bol.com! Zie ook www.hetgeheimvanbol.com

Bron: LinkedIn Michel Schaeffer