Open source & bol.com

Open source technologieën zijn voor bol.com, en dan met name voor de bol.com IT’ers, van cruciaal belang. Enerzijds omdat wij er van houden om alles zelf te doen, innovatief bezig te zijn en kennis uit te wisselen. En anderzijds omdat we geloven in het delen van informatie om tot nog betere oplossingen en technologieën te komen.

Om het gebruik van open source verder te stimuleren, heeft onze eigen IT afdeling, in samenwerking met HR, een Open Source aanpak opgesteld. Hiermee geven we onze IT’ers de mogelijkheid om bij te dragen aan Open Source projecten buiten bol.com. Dit betreft projecten die raakvlakken hebben met de bol.com omgeving of die bijdragen aan het werken bij bol.com. Op deze manier stimuleren we onze mensen om nóg betere oplossingen te ontdekken voor de technische uitdagingen binnen bol.com. Uiteraard mogen bol.commers ook zelf open source projecten starten vanuit bol.com.

Met deze volgende stap wil bol.com verder bijdragen aan de open source community om de software wereld een beetje ‘opener’ maken! Meer lezen over open source bij bol.com. Dat lees je hier!