Pets Place gaat samenwerking aan met bol.com

Vanaf vandaag verkoopt Pets Place, de grootste dierenspeciaalzaak van Nederland, ook het gehele assortiment erf- en huisdierproducten via bol.com. We zijn hiermee het eerste externe online winkelplatform waar Pets Place mee samenwerkt naast de eigen fysieke winkels en webwinkel. Met deze samenwerking treedt Pets Place ook toe tot de Belgische markt en krijgen onze Nederlandse en Belgische klanten online toegang tot een nog breder assortiment dierartikelen.

Belangrijke vervolgstap in omnichannel strategie

Door de samenwerking krijgen onze 8 miljoen klanten de mogelijkheid om het hele assortiment van Pets Place via onze winkel aan te schaffen. Cora Kleinhout, Chief Commercial Officer bij Pets Place, licht toe: “Door samen te werken met bol.com zetten we weer een stap in onze omnichannel strategie. Dit is voor ons een belangrijke strategische pijler voor de toekomst, waarbij de focus ligt op acquisitie van nieuwe (online) klanten en op retentie van bestaande klanten middels een loyaliteitsprogramma. We verwachten in samenwerking met bol.com ons bereik te vergroten, de online omzet te verhogen middels hun e-commerce kennis en ervaring, goede service en betrouwbaarheid op het gebied van online winkelen.”

Toetreding Belgische markt

De samenwerking betekent ook een toetreding van Pets Place tot de Belgische markt, waar zij tot nog toe niet vertegenwoordigd zijn. Voor Pets Place zijn de hoge bezoekersaantallen, het grote bereik onder gezinnen en de aanwezigheid op de Belgische markt doorslaggevend voor de samenwerking met bol.com.

Pets Place blijft zelf verantwoordelijk voor de logistieke organisatie van de bestellingen via ons platform. Zo verloopt de verzending via het eigen distributiecentrum in Ede, waar ruim 12.000 artikelen op voorraad liggen. Wanneer de klant op een werkdag voor 22 uur besteld, heeft hij/zij de volgende dag de bestelling al in huis, in het weekend bestellen betekent maandag in huis.

“We zijn bijzonder blij met de samenwerking met Pets Place”, vertelt Margaret Versteden, onze Directeur Winkels. “In onze winkel Dier konden onze klanten al terecht voor onder andere honden-, katten- en paardenartikelen. Door de samenwerking met een grote partij als Pets Place hebben onze klanten nu nog meer keuze. Daarnaast biedt Pets Place veel kennis en expertise in dit assortiment, wat je bijvoorbeeld terugziet in de productomschrijvingen. Op deze manier kunnen we onze klanten nog beter adviseren.”