Samenwerking Ajax en bol.com

Fans van Ajax kunnen bij bol.com terecht voor de aankoop van een ruim assortiment Ajax-fanartikelen. Waar de club al jaren een eigen webshop heeft, verkoopt Ajax vanaf nu ook merchandise via bol.com. Het betreft de eerste externe samenwerking met een (online) retailer. Andersom is Ajax voor bol.com de eerste voetbalclub met wie het bedrijf gaat samenwerken door middel van verkoop via de webshop. Timo de Groodt (Market Manager) en Romy Boots (Product Specialist) vertellen over de uitdagingen die zij tegenkwamen in het neerzetten van een samenwerking met Ajax.

Uitdagingen

Timo vertelt: ‘’Er is al eerder aan tafel gezeten met Ajax, zo ben ik weer in contact gekomen. Ik ben met hen gaan praten en wij hebben de mogelijkheden besproken.’’ Timo en Romy geven aan dat het maken van de technische koppeling de grootste uitdaging is geweest, en dan met name het overnemen van de content. ‘’Uiteindelijk hebben wij content van hun website afgehaald. Het was een behoorlijke uitdaging om alle content met handwerk van hun website af te halen want Ajax heeft een uitgebreide fanshop maar uiteindelijk is het gelukt. Je gaat ervanuit dat het alleen om het shirt gaat maar het gaat veel verder dan dat’’, aldus Romy.

‘’In het proces merkten we dat we afhankelijk waren. Het traject is best wel spannend geweest en het was wachten op Ajax wanneer we live konden gaan met de aankondiging van deze samenwerking. Het was een opluchting toen we eindelijk live waren.’’

Samenwerking

‘’De samenwerking is groots en dat hebben wij ook gemerkt. De banner op de Ajaxpagina had ontzettend veel views, het schoot echt uit het dak. Dit werd echt gevierd’’, vertelt Romy. Dit partnerschap heeft misschien wel het grootste aanzien ooit en dat was onderling ook te merken.

‘’Het hele team leefde mee en iedereen was enorm betrokken. Mensen vanuit de hele Sport en Vrije Tijd categorie hielpen mee, de onderlinge betrokkenheid in dit proces was hoog. Zo heeft een bol.commer van IT ons enorm geholpen in het proces om de technische koppeling te kunnen maken’’, vertelt Timo.

‘’Het is vooral een opluchting dat het gelukt is en direct een succes is. Dit zou het begin kunnen zijn van meer mooie nieuwe samenwerkingen.’’