De toekomst van Programmatic Advertising voor adverteerders

Naar aanleiding van een succesvolle pilot met programmatic advertising, heeft bol.com definitief besloten om deze effectieve manier van online adverteren aan te bieden als nieuwe advertentiemogelijkheid. Slim, want programmatic advertising levert adverteerders in veel opzichten meer op.

Bol.com is in de tijd dat het bestaat uitgegroeid van een kleinschalige webwinkel naar een omvangrijk retailplatform én een interessant en effectief advertentieplatform. Het productaanbod wordt elk maand groter, waardoor klanten anno 2017 voor vrijwel elk product bij bol.com aan het juiste adres zijn. En dat maakt bol.com niet alleen interessant voor klanten, maar ook voor adverteerders. Door programmatic advertising aan te bieden, is de aantrekkingskracht van bol.com als advertentieplatform verder vergroot. De resultaten van de test, uitgevoerd in januari van dit jaar, onderschrijven dat.

Samenwerking met een pionier

Bol.com voerde die test uit met Amnet, onderdeel van Dentsu Aegis en pionier op het gebied van programmatic advertising. Samen met hen werd een campagne opgestart om de Windows Uitblinkers, de meest krachtige laptops, tablets en tablops van Microsoft Windows, onder de aandacht te brengen. Dat programmatic advertising een krachtige en veelbelovende advertentietool is, blijkt duidelijk uit de resultaten. De test heeft namelijk uitgewezen dat programmatic advertising, in vergelijking met de benchmark op het gebied van display advertising, voor een hogere Click Through Rate (de doorklik ratio en een van de belangrijkste Key Performance Indicators voor adverteerders) heeft gezorgd ten opzichte van de benchmark.

Adverteren bij bol.com is mogelijk sinds augustus 2016. Meer informatie over adverteren bij bol.com is te vinden via: adverteren.bol.com.

Het hele artikel kun je hier lezen.

Bron: Adformatie