De visie van Thomas de Jong

Hoe gaat bol.com om met actuele thema’s in IT? Op zowel technologisch als maatschappelijk gebied? Thomas de Jong, site reliability team manager bij bol.com, geeft antwoord.

Data Science

“Alles wat we doen bij bol.com, benaderen we vanuit de klantervaring. IT is hierin uiteraard geen uitzondering! Data science is de technische motor achter het personaliseren van de ervaring van onze ruim 7,5 miljoen klanten. In de afgelopen jaren is de klant, terecht, veeleisender geworden op die klantervaring. Waar vroeger ‘vandaag besteld, morgen in huis’ en de prijsstelling bijzonder waren, zoekt de klant tegenwoordig ook steeds meer inspiratie. De fysieke winkelervaring wordt ook online steeds meer verwacht. Data science kan hier enorm bij helpen. Bij bol.com volgt Data Science het gedrag en voorspelt toekomstige aankopen van onze klanten. Op basis van onder andere deze voorspellingen, geven wij onze klanten productaanbevelingen om hen nog beter te kunnen helpen.  We staan nog maar aan het begin en dat geldt ook voor de technieken die we hiervoor gebruiken. Op dit moment experimenteren we volop, om klaar te zijn voor de toekomst.

DevOps

“Bij ons gaat DevOps om ownership en autonomie; door autonomie vergroot je ownership en andersom. Onze scrumteams mogen hun eigen keuzes maken en een eigen koers varen, samen met de business. Het doel van alle scrumteams is om zo min mogelijk afhankelijkheden te hebben, zodat je binnen je team optimale resultaten kan behalen. Als IT heb je de verplichting naar de teams, business en klanten om dit te bereiken. Dit vereist naast techniek ook een culturele shift. Er is veel vertrouwen en een leap of faith nodig, om dit voor elkaar te krijgen. Daarom noemen we het DevOps-programma bij bol.com ‘Man on the Moon’. Want uiteindelijk zullen teams nog sterker performen waardoor de klantervaring verbeterd wordt.”

Continuous delivery

“Continuous delivery is voor ons een middel om de klantervaring te verbeteren. Ons credo: fail fast, fail often and learn fast. Hoe kleiner de veranderingen die je doorvoert, hoe kleiner het risico. De kwaliteit neemt verder toe en de verstoringen nemen af. Het is niet zo dat er geen verstoringen zijn, maar wel veel minder en met minder impact. We zijn van één release per maand naar driehonderd kleine releases per maand gegaan. Hiermee leveren we een betrouwbare klantervaring. Het ontdekken wat de cloud voor ons kan betekenen binnen DevOps, continuous delivery en autonomie wordt onze volgende stap.”

Security

“Security en het bieden van een veilig winkelplatform staan bij ons hoog in het vaandel. Bij de IT-afdeling, maar ook bij alle andere 1300 bol.com’ers. Zo volgt ons team  maandelijks een training over de actuele beveiligingsontwikkelingen. En onze security en patches zijn van een zeer hoog niveau om risico’s te beperken. We hebben er constant mensen op zitten. We houden onze machines en software secure door deze regelmatig en frequent te updaten. Een Security Monkey scant ons systeem en kijkt of er gaten zijn en we hebben een bugbounty-programma. We nodigen hackers uit om bugs in ons systeem te vinden en daar geven wij ze een beloning voor. Security nemen we heel, heel, heel serieus.”

Bron: Computrain