Welkom bij bol.com

Over bol.com

Ruim 7 miljoen trouwe klanten weten inmiddels hoe eenvoudig en inspirerend winkelen bij de beste winkel van Nederland en België is. Met het grootste gemak kiezen zij uit het eindeloze en steeds verder groeiende assortiment van bol.com met onder meer entertainment, speelgoed, elektronica, klus-, luxe- en babyartikelen. Naast de ruime keuze ontvangen ze een hoog servicelevel en concurrerende prijs. Kortom; we bieden voor elk wat wils, in iedere prijsklasse.
Dat maakt bol.com de winkel van ons allemaal.

Werken bij bol.com

We zijn met meer dan 1.200 bol.commers op het hoofdkantoor in Utrecht. Daarnaast hebben onze partners, Docdata en Teleperformance honderden mensen in dienst die dagelijks voor ons werken. Onze medewerkers zijn verschillend, maar hebben zeker ook overeenkomsten. Niet alleen delen zij een passie voor hun werk en voor bol.com, maar ze zijn ook bereid nèt dat stapje harder te lopen voor de beste winkel van Nederland en België. Het feit dat we een groeiend aantal klanten mogen verwelkomen, onze omzet jaarlijks verder stijgt en dat we regelmatig felbegeerde publieks- en vakprijzen winnen, hebben we aan deze kanjers te danken. We werken samen niet alleen keihard, ook vieren we samen uitbundig onze successen. Zo waarderen onze medewerkers de werksfeer steevast met een dikke 8. Werken bij bol.com betekent dat je kritisch en constructief bent, een collegiale en commerciële instelling hebt, maar vooral dat je plezier in en passie voor je werk hebt. Bij bol.com vinden we het leuk om uit te blinken in ons vakgebied en ieder krijgt hier veel verantwoordelijkheid. We gaan daarom transparant, informeel en collegiaal met elkaar om.

Onze grootste inspiratie

Onze klanten zijn onze grootste inspiratiebron. Voor hen werken we elke dag weer aan de beste winkel van Nederland en België. Een winkel die maximaal aansluit bij elke klant en diens persoonlijke wensen en behoeftes. Onze medewerkers weten processen en systemen zo te beheersen, dat onze klanten altijd het aanbod en de service krijgen die zij verwachten. En dat onze winkel overal toegankelijk is, of je nu thuis op je laptop, tablet of tv winkelt of onderweg op je smartphone.

Past dit bij jou?

Ben jij ook zo’n type dat er helemaal voor gaat en zich thuis voelt in een informele werksfeer? Bekijk onze vacatures en wie weet haal jij straks ook alles uit de kast voor onze klanten.

De bloeiende geschiedenis van bol.com

Het zal je maar gebeuren: dagelijks zoveel klanten in je winkel dat je er gemakkelijk vier grote voetbalstadions mee kunt vullen. Dat konden we ruim achttien jaar geleden niet vermoeden. Bekijk de opmerkelijke geschiedenis van bol.com.

1999

Het Duitse mediaconcern Bertelsmann AG begint een online boekenwinkel. De shop krijgt de naam bol.com. Bol staat voor Bertelsmann On-Line.

2003

Boekverkoper Weltbild en uitgever Holtzbrinck nemen bol.com Nederland over.

2004

Bol.com gaat ook entertainment als dvd’s en games verkopen.

2004

Particulieren krijgen de mogelijkheid hun tweedehands artikelen te verkopen via bol.com.

2007

Elektronica wordt toegevoegd aan het assortiment.

2009

Bol.com komt in handen van de Nederlandse investeringsmaatschappij Cyrte Investments, onderdeel van Delta Lloyd, en NPM Capital.

2010

Ook speelgoed is vanaf dit moment te vinden in de virtuele schappen van bol.com.

2010

Bol.com gaat in België de markt op.

2011

Kleinhuishoudelijke apparatuur en witgoed vinden schapruimte in de winkel.

2011

Externe verkopers kunnen hun assortiment via bol.com aanbieden.

2012

Ahold neemt bol.com over.

2012

De categorieën Baby, Mooi & Gezond en Koken & Tafelen worden toegevoegd.

2013

Het assortiment groeit verder met Dier, Tuin & Klussen, Wonen & Slapen en Sport & Vrije tijd.

2014

Ook luxe goederen als Sieraden & Horloges zijn nu bij bol.com verkrijgbaar.

2014

bol.com zet een stap in de verkoop van kleding met de introductie van Baby- en Peuterkleding.

2015

bol.com is verhuisd naar het WTC aan de Papendorpseweg in Utrecht.

2015

We zijn met 1000 bol.com’ers

Waar staan we nu

Begin 2017 weten ruim 7 miljoen klanten de weg naar bol.com te vinden. 95% van de Nederlanders en 80% van de Belgen kent bol.com. In de virtuele schappen van de winkel staan ruim 15 miljoen verschillende artikelen. Het aantal medewerkers, nu ruim 1.200, blijft maar groeien.

  • Arbeidsvoorwaarden

    Bij bol.com werk je in een innovatie organisatie met een fijne werksfeer. Elke dag lever je topprestaties om bij te dragen aan de beste winkel van Nederland en België. Meer informatie vind je hier.

  • Sollicitatieprocedure

    Heb je een interessante vacature gevonden en ben je benieuwd naar de sollicitatieprocedure? In 7 stappen vertellen we hoe je een baan vindt bij bol.com!

  • Veelgestelde vragen & antwoorden

    Op deze site vind je veel informatie over werken bij bol.com. Heb je toch nog vragen? Bekijk hier het overzicht van veelgestelde vragen én antwoorden.

Onze afdelingen

Operations & Fulfilment

Lees meer

We hebben een missie: iedere klant moet tevreden en enthousiast zijn over ons. We kunnen daarom niet anders dan hem…

Marketing & Platform Innovation

Lees meer

Wie kent niet de tv-commercials van bol.com die steevast grote hits zijn op tv en internet? Maar de afdeling Marketing…

Finance & Support

Lees meer

Hoe trots we ook zijn op de awards die we winnen, bij Finance & Support zijn we pas tevreden als…

Merchandising & Sourcing

Lees meer

Hoe groter de organisatie, hoe logger. Gelukkig gaat dit niet op voor bol.com, integendeel zelfs! Dynamiek is namelijk 100% kenmerkend…

IT

Lees meer

Iedereen maakt hier het verschil. En daarmee bedoelen we niet dat je slechts een nummertje vormt in een snel groeiende organisatie….