Sollicitatieprocedure

Nieuwsgierig hoe de sollicitatieprocedure bij bol.com in zijn werk gaat? Lees het hier!

De eerste stap

Wij bekijken je sollicitatie zorgvuldig en binnen twee weken weet je of we je uitnodigen voor een gesprek. Kom je op dit moment niet in aanmerking voor de functie of staat de juiste vacature er nu niet tussen? Abonneer je dan op de jobalert, zodat je op de hoogte blijft van de voor jou interessante vacatures!

Het eerste contact

Wij nemen telefonisch contact met je op om het eerste gesprek in te plannen. Tijdens dit telefoongesprek kunnen we alvast kort kennismaken en kun je al je prangende vragen stellen. Tijdens het inplannen van het gesprek vragen we je ook naar je salarisverwachting/ huidige salaris. Dit doen we om de verwachtingen vanuit beide kanten helder te krijgen.

Elkaar in het ‘echt’ ontmoeten

Tijdens het eerste gesprek maken we kennis met elkaar. We gaan inhoudelijk in op je CV en de vaardigheden die je nodig hebt voor de functie. Op die manier komen we te weten of jij die enthousiaste professional bent die wij zoeken. Maar ook of de functie past bij wat jij zoekt.

Het tweede gesprek

Is de vonk overgeslagen?! Dan willen we je uitnodigen voor een tweede gesprek. We vragen je om van te voren een online assessment te maken. Deze bestaat uit een persoonlijkheidsvragenlijst, een capaciteitentest en eventueel een businesscase. De uitkomsten hiervan worden in het tweede gesprek door een van onze recruiters teruggekoppeld. In dit gesprek hebben we het ook uitgebreider over de inhoud van de functie, het team en natuurlijk over jou.

Wederzijdse liefde?

Vaak zijn twee gesprekken goed genoeg om voor ons een goed beeld te krijgen. Blijkt de liefde wederzijds? Dan doen wij je graag een aanbod bestaande uit een passend salaris en onze arbeidsvoorwaarden. Ben je akkoord met de aanbieding en heb je het contract getekend? Als nieuwe bol.commer maak je tijdens de informatieve Onboarding kennis met alle ins en outs van ons winkelplatform. En natuurlijk; welkom bij bol.com!