Bol.com gestart met ‘Rijklaar ophalen’-service Samenwerking tussen bol.com, Union en je lokale fietsenmaker

1 min.
7 maart 2018

Onze klanten kunnen vanaf nu fietsen van het merk Union rijklaar afhalen bij een fietsenmaker in de buurt. We zijn gestart met een pilot, waarbij de nadruk ligt op een combinatie van online en offline kanalen.

‘De afgelopen maanden hebben we er met z’n allen hard aan gewerkt, nu is het eindelijk zover en starten we met de samenwerking’, zegt onze woordvoerder Marjolein Verkerk tegen Twinkle. De pilot blijft niet beperkt tot een selecte groep klanten: iedereen die een Union-fiets bestelt, kan een bij de test aangesloten fietsenmaker in de regio selecteren en zijn rijwiel gemonteerd en al afhalen. De koper krijgt een telefoontje van de betreffende dealer waar bol.com het onderdelenpakket aflevert.

Nieuwe werkwijze

Hoewel bol.com de service landelijk aanbiedt, bevindt het project zich nog wel in testfase, benadrukt Marjolein. ‘Dit verkoopconcept bestaat al wat langer, Union verkoopt al twee jaar via click & collect, maar deze werkwijze is nieuw voor ons.’ De service is vooralsnog alleen in Nederland beschikbaar.

‘Samenwerken is de toekomst’

‘Wij spelen al langer met de gedachte om onze service met dit concept uit te breiden’, aldus Marjolein. ‘We willen graag weten hoe de klantreis met een derde partner erbij – namelijk de dealers van Union – zal verlopen. We zijn blij dat we nu met Union in de gelegenheid zijn om dit verder uit te werken en -rollen. Samenwerken is de toekomst van retail, zo brengen we expertises bij elkaar.’

 

Bron: twinklemagazine.nl