Bol.com is sterkste retailmerk van Nederland Bol.com is sterkste retailmerk van Nederland

1 min.
12 april 2018

Vandaag sloegen onze collega’s op de gong en openden zo de handelsdag op de beurs. Waarom? Bol.com werd al voor de vierde keer op rij uitgeroepen tot sterkste retailmerk van Nederland!

Jaarlijks voert Hendrik Beerda Brand Consultancy het Retail Merkenonderzoek uit. Elk merk wordt onderzocht op de drie hoofdfactoren: merkkracht, merkpersoonlijkheid en merkprestatie, met daaronder in totaal veertig subfactoren. De succesfactoren zijn volgens merkexpert Hendrik Beerda niet wezenlijk veranderd: een goede prijs-kwaliteitverhouding en aantrekkelijke aanbiedingen staan nog altijd op plaats één en twee.

De top drie is in de vierde editie van het onderzoek onveranderd gebleven. Achter bol.com staat Albert Heijn op de tweede plek, gevolgd door Kruidvat.

Bewondering en verbondenheid

”Vanuit alle lagen van de Nederlandse bevolking bestaat voor bol.com veruit de meeste bewondering. Ook voelt men zich het meest met de webwinkel verbonden. Dankzij deze sterke band spreekt het hoogte percentage consumenten de intentie uit er de komende jaren te (blijven) kopen.”

Merkadviseur Hendrik Beerda over de ijzersterke positie van bol.com: “Dankzij de sterke band met het merk, spreekt het hoogste percentage consumenten de intentie uit om in de komende jaren bij bol.com te (blijven) kopen. Naast de uitzonderlijke professionaliteit van de webwinkel is de Nederlandse consument vooral ook onder de indruk van de enorme dynamiek rond het bedrijf. Het groeipotentieel van bol.com lijkt met deze uitkomsten bijna onbegrensd.”

Bol.com, Action en Lidl hebben net als de voorgaande edities de grootste groeiverwachting voor 2018. Verder bestaat een kwart van de top twintig van retailers met aantrekkelijkste winkelervaring uit onlinespelers. De uitkomsten zijn volgens Beerda ‘exemplarisch voor de verschuiving die gaande is in de retailbranche’. “Terwijl retailexperts nog regelmatig roepen dat het echte funshoppen in fysieke winkels gebeurt, denkt de consument daar heel anders over”, stelt hij in de nieuwe RetailTrends.

Benieuwd naar de top tien? Bekijk hier de lijst.