Bol.com opent kantoor België speciaal voor partners

2 min.
24 januari 2019

We openen, naar verwachting in mei, een bijkantoor in Antwerpen, die geheel in het teken staat van de samenwerking met haar lokale zakelijke partners. Collega’s in België zullen ondernemers ondersteunen en adviseren bij het verkopen van hun assortiment op ons platform. Inmiddels zijn reeds duizenden Belgische partners te vinden in de winkel en zagen zij bol.com ongeveer 30 procent per jaar groeien. Bijna 1 op de 2 verkochte pakketjes zijn afkomstig van een zakelijke partner die via bol.com verkoopt.

Bol.com stelde in 2012 de winkel open voor partners, sinds 2014 kunnen ook Belgische handelaars en webshops hun assortiment verkopen via bol.com. Nog geen acht jaar later werkt de winkel inmiddels samen met 23.000 partners uit België en Nederland. Door deze samenwerking heeft de klant inmiddels de keuze uit 17 miljoen artikelen. De partners variëren van fysieke winkeliers die kiezen om hun online activiteiten (deels) uit te besteden, tot volledig online spelers die via bol.com verkopen om hun afzetmarkt te vergroten. Hiernaast hebben partners de gelegenheid om, met Logistiek via bol.com, hun assortiment op voorraad te leggen in het fulfilmentcenter van de winkel. Zo maken ze gebruik van het distributienetwerk van bol.com en bieden ze elke gewenste bezorgoptie aan de klant.

 

Sacha Buyck, manager België bij bol.com:

 

”Bij bol.com winkelen inmiddels 2 miljoen Belgische consumenten. We willen hen zo goed mogelijk bedienen. En dat doen we graag samen met lokale spelers, want we geloven dat de samenwerking de sleutel is tot tevreden klanten. Vanuit de locatie in Antwerpen staan we nog korter bij winkeliers en handelaars. Samen vormen we een relevante winkel voor miljoenen klanten in België en Nederland die ook bij onze partners winkelen.”