Bol.com scoort met ‘aanbieding’ voor Tim van ‘Temptation Island’ Huisje, tuintje ... retourtje

3 min.
19 maart 2018

Na de achtste aflevering van ‘Temptation Island’ is het duidelijk dat er het een en ander zal veranderen tussen het Belgische koppel Tim en Deborah. Wij wisten alvast raad met de verlovingsring van Tim.

Huisje, tuintje, kindje. Dat was het uitgangspunt van Deborah en Tim, die te zien zijn in het nieuwste seizoen van de televisiereeks Temptation Island. Tim nam op dag één alle voorzorgen om veertien dagen zonder zijn Deborah te kunnen overleven: een sticker met ‘no girls allowed’ aan de deur van zijn kamer, een kussen om te knuffelen met een T-shirt van zijn vriendin en een foto van het koppel op zijn nachtkastje waar, aldus Tim, duidelijk op te zien is ‘dat ze gewoon voor altijd zijn meisje zal zijn’.

‘Ik zal hier weerstaan aan die verleiding, want ik hou van mijn vriendin’, hoorde je Tim zo vaak zeggen als hij maar kon. ‘Wij gaan hier sterker uitkomen. En mijn verlovingsring ligt klaar. Wij trouwen. Sowieso’, klonk het.

Klimop & Verlovingsring

Toch begon Tim in de vorige aflevering langzamerhand te flirten met een van de vrijgezelle dames. Ze is blond en niet zijn type, maar heeft ‘mooie ogen en mooie tanden’, vertrouwde Tim de camera toe. In de nieuwste aflevering zagen kijkers hoe Tim plotseling vertelt tegen de verleidster dat zijn liefde voor haar een beetje ongecontroleerd tussen hem en Deborah is gegroeid: ‘Zoals klimop, ken je die plant? Die gaat zijn eigen weg. Zo is het met verliefdheid ook.’ Uiteindelijk belandt Tim in bed met de verleidster en zegt hij dat ‘die verlovingsring nog even opgeborgen wordt’.

Daar speelden wij natuurlijk op in. ‘Huisje, tuintje, retourtje: verlovingsring, retour aangeboden’, klinkt het in de aanbieding. ‘Netjes binnen de 30 dagen bedenktijd, Tim’, schreven onze collega’s van het Social Media team er nog met een knipoog bij.

 

Populairste inhaker

Het bericht kreeg in 5 dagen tijd een totale engagement van 660.000 en bereikte 2.6 miljoen Nederlanders en Belgen. Dit maakt de inhaker in de geschiedenis van bol.com op Facebook de meest populaire post ooit, en stoot hiermee de vibrator post van vorig jaar zomer (2017) van de troon. Die bereikte toen 2.4 miljoen mensen.

Sinds vorige jaar is de koers van bol.com op Facebook aangepast. “De conversie funnel speelt nog steeds een belangrijke rol, maar draait alleen nog op de achtergrond. Aan de voorkant zetten we volledig in op engagement en het verbeteren van de merkbeleving en perceptie. Natuurlijk zullen we altijd eerst primair klantvragen zo goed mogelijk proberen af te handelen, maar in de tussentijd proberen we ook de mensen te vermaken, dat is tenslotte één van de voornaamste redenenen waarom – vooral de jongere doelgroep – Facebook gebruikt wordt”, aldus Social Media Manager Olav van Dam.