Kinderen in interactief gesprek met Sinterklaas Stembesturing bij bol.com tijdens de feestdagen

2 min.
12 november 2019

Kinderen creëren eigen en interactief Sinterklaasverhaal via bol.com applicatie in Google Assistent.

Bijzonder nieuws voor kinderen, want zij kunnen vanaf nu altijd en overal en op eigentijdse wijze in gesprek gaan met Sinterklaas. We laten Sinterklaas met zijn tijd mee gaan en maken hem bereikbaar via stembesturing met de bol.com applicatie in de Google Assistent. Via de applicatie krijgen kinderen de kans om als hulp-Piet Sinterklaas een handje te helpen bij het bezorgen van cadeautjes. Het gesprek is interactief, en op basis van de persoonlijke voorkeuren van het kind wordt er een persoonlijke belevenis gecreëerd. Een eigen verhaal ontstaat waarbij fictief een cadeau wordt afgeleverd op verschillende voor het kind herkenbare plekken, bijvoorbeeld de school of sportclub. Het verhaal is geschreven door Thaïs Vanderheyden, auteur van onder andere de Spiekpietjes. Deze innovatieve gimmick voor de feestdagen past binnen de reeks aan experimenten die bol.com uitvoert om ervaring op te doen met spraakgestuurd winkelen.

Een gesprek met Sinterklaas wordt gestart door ‘Hey Google, praat met bol.com’ als commando te geven aan de Google Assistent. Daarna start Sinterklaas het gesprek.

Stembesturing bij bol.com tijdens de feestdagen

In 2018 lanceerde Google de Nederlandstalige Google Assistent, waarbij consumenten via stembesturing (cadeau)inspiratie kunnen opdoen bij bol.com. Afgelopen jaar zagen we een piek in het gebruik van de bol.com spraak-assistent tijdens de feestdagen. Stembesturing wordt dan het meest ingezet om (cadeau)inspiratie op te doen. Sinds de livegang van de Google Home in oktober 2018 is het ook mogelijk om een verlanglijst samen te stellen via spraak. Door aansluitend in te loggen in het bol.com-account kunnen de artikelen ook aangeschaft worden.