Commercial Developer – Blog Ilse Aerts

3 min.
8 juli 2019

Even voorstellen: ”ik ben Ilse Aerts, Commercial Developer bij bol.com. Dat wil zeggen dat ik me dagelijks bezighoud met belangrijke cross-functionele projecten, die op termijn bol.com’s groeiambitie waarmaken. Waar je bijvoorbeeld aan moet denken is het lanceren van nieuwe winkelcategorieën, maar ook bedenken hoe we harder kunnen groeien in bepaalde (bestaande) winkelcategorieën of segmenten.

Samen veranderen we retail om het dagelijks leven makkelijker te maken

Met het Commercial Development team denk ik na hoe we het nog makkelijker kunnen maken om artikelen bij bol.com te kopen. Met het uiteindelijke doel dat onze klanten in de toekomst weten dat ze alle benodigde artikelen, voor een goede prijs en met een goede service bij ons kunnen kopen.

Complexe vraagstukken

Ik kan echt mijn tanden in complexe vraagstukken zetten als Commercial Developer. De uitdaging hierbij is dat je een win-win situatie wil vinden door het beste voor de klant te doen en tegelijk de commerciële belangen voor bol.com in het achterhoofd moet houden. Daarnaast mag ik mij ook bezighouden bij de implementatie, dit doe ik in samenwerking met andere afdelingen. Zoals het ‘openen’ van een nieuwe winkel, het acquireren van nieuwe zakelijke partners zodat we het juiste assortiment in de winkel hebben of het implementeren van nieuwe processen bij logistiek. Kortom: implementaties die allemaal impact hebben op de klant.

 

Duizendpoot

Als Commercial Developer moet je een beetje een duizendpoot zijn. Enerzijds is het belangrijk dat je conceptueel en analytisch sterk bent zodat je, fact-based, een goede commerciële propositie voor de klant kan neerzetten. Anderzijds een goede projectleider zodat je in de snel veranderende omgeving die bol.com is succesvol kan implementeren, zowel in een nieuwe als bestaande winkel.

Trots op...

Ik word heel blij van het werken aan – en openen van –  een nieuwe winkel! Ik geniet ervan om enerzijds strategische keuzes te maken: ‘moeten we wel of niet in deze markt stappen’, ‘past dit bij ons merk’ en hoeveel gaat dat ons opleveren’? Anderzijds is het tof om na te denken over de implementatie van deze strategische keuzes. ‘Welke innovaties hebben we nodig’, ‘wie hebben we nodig in ons team om dit voor elkaar te krijgen’ en ‘hoe nemen we iedereen mee in deze keuze’? En niet te vergeten: het daadwerkelijk opleveren én vieren van livegang. Samen met alle collega’s dit voor elkaar krijgen, daar word ik blij van.”