Covid-19 & Logistiek bij bol.com

3 min.
31 maart 2020

Het coronavirus (COVID-19) houdt de wereld in haar greep. De situatie rondom het coronavirus is voor iedereen een uitzonderlijke situatie, ook voor bol.com. We zijn er voor ruim 10 miljoen klanten in Nederland en België. Dit doen we als platform waarbij we samenwerken met ruim 27.000 lokale ondernemers. In deze situatie gaat onze eerste zorg uit naar de gezondheid van onze collega’s en hun gezinnen en die van onze partners. Daarnaast doen we er alles aan om zo goed en adequaat mogelijk te anticiperen op wat Nederland en België doormaken en vooral nodig hebben. Onze collega’s werken hard om dit waar te maken, zo ook Logistiek Specialist Benjamin Dieleman.

Maatregelen & Veiligheid

‘’Het allerbelangrijkste is dat onze partners in de fulfilment- en distributiecentra hun medewerkers een veilige en gezonde omgeving bieden. Als bol.com ondersteunen we dan ook waar mogelijk. Alle coronamaatregelen, zoals social distancing en compartimentering, worden doorgevoerd in de logistieke processen. Dit betekent dat wij als team álle processen hebben geëvalueerd en deze constant opnieuw tegen het licht moeten houden. Zo hebben we bepaalde processen stopgezet omdat we de 1,5 meter afstand niet konden garanderen. Een voorbeeld daarvan is dat we – in overleg met onze moederorganisatie Ahold Delhaize – besloten hebben om alle bol.com afhaalpunten te sluiten en schakelden we over naar contactloze bezorging aan huis.

‘’Onze uitdaging is om een schip dat eigenlijk niet stuurbaar is, zo stuurbaar mogelijk te houden.’’

Pieken & Samenwerken

Eigenlijk zijn we zonder voorbereiding in een piek beland. Zo zien we dat in zowel Nederland en België de vraag naar online kopen sterk is gestegen.

De vraag ligt onverwachts een stuk hoger. Hier kunnen we ons normaal gesproken op voorbereiden maar in deze situatie komt het plots op ons af en moeten we zo snel mogelijk handelen.

Hoe we het voor elkaar krijgen? Met elkaar! In periodes als deze merk je de kracht van ons partner-netwerk des te meer. In geen tijd werden diverse piekscenario’s uitgewerkt en kwam onze logistieke motor op zo’n snelheid. Opgebouwde ervaring met pieken komen hier uiteraard goed van pas. Die knop kunnen omzetten, dat snelle aanpassen aan nieuwe situaties, dat is echt een van de krachten van logistiek binnen bol.com.

Partners & Flexibiliteit

Cruciaal bij dit alles is de samenwerking met onze logistieke partners. Naast strakke afstemming vragen wij echt énorm veel flexibiliteit in o.a. tijdsbesteding en het continu doorvoeren van nieuwe aanpassingen. Als de geldende maatregelen worden aangepast door de overheid is het van belang dat wij daar meteen in meegaan. Hoe lang we deze manier van werken moeten aanhouden weet niemand maar we moeten het wel werkbaar houden. Dan is het mooi om te zien welke creatieve oplossingen in een mum van tijd worden uitgewerkt. Zo maken we het, samen met onze partners in warehousing en distributie, mogelijk voor onze klanten.

Prioriteiten

Ook de samenwerking binnen verschillende afdelingen van bol.com is van cruciaal belang. We hebben enerzijds de logistieke waarheid anderzijds is er ook de vraag die vanuit onze klanten komt, die moeten met elkaar matchen. Samen met onze commerciële collega’s brengen we dat in evenwicht met elkaar. Dit doen we door te kijken naar welk assortiment het meest relevant is om in de geldende warehouse- en distributie-capaciteit te plotten. Hierin geven we voorrang aan de meest noodzakelijke artikelen in deze situatie, van luiers tot dierenvoeding maar ook leesboeken voor kinderen die thuis zitten. Deze artikelen krijgen voorrang in onze logistieke capaciteit.

 

‘’Het is van belang dat we die doorvertaling maken van de logistieke capaciteit naar de behoefte van de klant.''

 

 

Saamhorigheid

Deze bizarre situatie geeft ook een gevoel van saamhorigheid, ik merk dat heel erg zowel binnen bol.com als met onze logistieke partners. We doen het echt samen!

Er is een enorme drive om onze klanten te kunnen helpen en de ondernemers met wie we samenwerken, omdat we voor heel veel mensen ook de laatste mogelijkheid zijn om aan bepaalde producten te kunnen komen of verkopen in het geval van onze verkooppartners. Met name omdat we nu écht het verschil kunnen maken, beseft iedereen des te meer het belang van wat we doen om de klantbelofte waar te maken.

Trots

We zijn trots op de mensen die dit allemaal verwezenlijken. De duizenden logistieke helden in de warehouses, distributiecentra en de transport. Zij zorgen er elke dag voor dat iedereen in België en Nederland de producten thuis ontvangen die zij nu het hardste nodig hebben.”