Solliciteren bij bol.com tijdens Covid-19 Veelgestelde vragen

3 min.
25 maart 2020

*laatst gewijzigd 16 juni 2020*

Gelukkig lijkt de wereld wat meer grip te krijgen op het virus. Dit betekent dat we weer kunnen starten met het aannemen van collega’s uit de EU. Hieronder vind je een FAQ om zoveel mogelijk van je vragen te beantwoorden over bol.com, COVID-19 en ons sollicitatieproces. Staat jouw vraag er niet tussen? Check dan deze klantpagina of neem contact met ons op via mail: recruitment@bol.com 

 

Waarom we doen wat we doen

Door COVID-19 ligt het werk in de ene sector (bijna) stil, en is er in de andere sector nog altijd behoefte aan personeel. We begrijpen dat dit tijden van onzekerheid zijn. Ook in deze periode zijn we er voor onze ruim 10 miljoen klanten in Nederland en België. In deze situatie gaat onze eerste zorg uit naar de gezondheid van onze collega’s en hun gezinnen en die van onze partners. Daarnaast doen we er alles aan om zo goed en adequaat mogelijk te anticiperen op wat Nederland en België doormaken en vooral nodig hebben. Ook zullen we er alles aan doen om de meer dan 27.000 ondernemers met wie we samenwerken zo goed mogelijk te ondersteunen in hun business. Onze collega’s werken hard om dit waar te maken.  

Frequently asked questions

 • Uiteraard worden de richtlijnen van het RIVM gehanteerd. Bij ons werkt iedereen, wiens werk dat toelaat, thuis om zo verspreiding van het virus in toom te houden. Sollicitatiegesprekken zullen daarom ook via video of telefoon plaatsvinden. 

 • Je kan nog altijd solliciteren bij bol.com, mits:

  • Je in Nederland of België woont.
  • Je in een van de Schengen gebieden woont en een paspoort hebt uit Schengen.
  • Je niet in een Schengengebied woont, maar wel een visa bezit die je verkregen hebt van een van de Schengengebieden.

  Vanwege de maatregelen van het RIVM, is er besloten dat we alle interviews via video zullen laten verlopen. Dat is het enige verschil in de sollicitatieprocedure bij bol.com.

 • Voor het solliciteren op een vacature, verandert er niks. Stuur je cv en een korte motivatie via de website om te solliciteren op de vacature die jij graag wil. De recruiter zal contact met je opnemen om de verdere procedure te bespreken. 

 • Dit zal verschillen per rol. Bij sommige rollen gaan we in op het technische aspect van de vacature, bij andere gaat dit over de inhoud van de rol. Vraag aan de recruiter meer uitleg over het tweede gesprek en assessment. Dan vertelt de desbetreffende recruiter hoe jij je het beste kan voorbereiden. 

 • Het verschilt per assessment, maar zorg voor een goede internetverbinding, een webcam en microfoon. Dan zal het assessment via de computer plaatsvinden. Elk assessment kan vanuit jouw huiskamer afgenomen worden. 

 • Gefeliciteerd! We kijken uit naar je komst. Je contract krijg je digitaal toegestuurd, zodat je deze kan ondertekenen en terug kan sturen. Ook ontvang je een uitnodiging voor ons introductieprogramma. Deze zal, zolang we vanuit huis moeten werken, online plaatsvinden. Op deze manier willen we je toch zo goed mogelijk kennis laten maken met bol.com en je een warm (virtueel) welkom heten.  

   Voor het ophalen van jouw laptop en andere spullen die je nodig hebt om van start te kunnen, plannen we een tijdstip met je in. Wij begrijpen dat dit een gekke manier is om een nieuwe baan te starten. Daarom gaat je nieuwe team er alles aan doen om je in te werken in je nieuwe rol en digitaal kennis te laten maken met collega’s. 
   

 • De grenzen van de EU zijn weer open. Zorg dat je een Europees paspoort hebt of een visa verkregen uit de EU, dan zorgen wij voor de rest. Samen met de recruiter regel je alles wat hiervoor nodig is. Lees hier meer over relocation.

  Start een nieuw avontuur en kom naar Nederland!

 • Jouw gezondheid en die van onze collega’s is het allerbelangrijkst. Wij houden ons daarom aan de adviezen en richtlijnen van het RIVM en de regering. 95% van het kantoor werkt thuis. Als collega’s op kantoor moeten zijn vanwege hun functie, is ook hier 1,5 meter een vereiste. Daarnaast verlopen sollicitaties via video. Op deze manier hopen we toch gewoon door te kunnen gaan met de gang van zaken en houden we de kans op besmetting zo klein mogelijk.  

  Bol.com heeft de dagelijkse operatie in distributiecentra (de zogenoemde ‘fulfilment’) uitbesteed aan een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is. Wij staan in dagelijks contact met deze fulfilment-partner over hun verantwoordelijkheid in het opstellen en uitvoeren van de juiste voorzorgsmaatregelen. Wij hebben heel duidelijke afspraken gemaakt over een veilige werkomgeving en zien dat onze partner de verantwoordelijkheid en maatregelen zorgvuldig oppakt om hun collega’s zo goed mogelijk te beschermen. 

 • Ook wij proberen ons steentje bij te dragen. Hier vind je daar meer informatie over.