COVID-19 en solliciteren bij bol.com

3 min.
25 maart 2020

Het coronavirus (COVID-19) houdt de wereld in haar greep. Het is een bizarre situatie, waar niemand eerder mee te maken heeft gehad. Ook voor bol.com is het even schakelen. Bijna iedereen van ons kantoor werkt thuis. Logisch dat jij je afvraagt hoe het eigenlijk zit met solliciteren. Kan dat nog? Hoe werkt het sollicitatieproces dan? En hoe zorgen we voor ieders veiligheid? Daarom vind je hieronder een FAQ om zoveel mogelijk van je vragen te beantwoorden over bol.com, COVID-19 en ons sollicitatieproces. Staat jouw vraag er niet tussen? Check dan deze klantpagina of neem contact met ons op via mail: recruitment@bol.com 

 

Waarom we doen wat we doen

Door COVID-19 ligt het werk in de ene sector (bijna) stil, en is er in de andere sector nog altijd behoefte aan personeel. We begrijpen dat dit tijden van onzekerheid zijn. Ook in deze periode zijn we er voor onze ruim 10 miljoen klanten in Nederland en België. In deze situatie gaat onze eerste zorg uit naar de gezondheid van onze collega’s en hun gezinnen en die van onze partners. Daarnaast doen we er alles aan om zo goed en adequaat mogelijk te anticiperen op wat Nederland en België doormaken en vooral nodig hebben. Ook zullen we er alles aan doen om de meer dan 27.000 ondernemers met wie we samenwerken zo goed mogelijk te ondersteunen in hun business. Onze collega’s werken hard om dit waar te maken.  

Frequently asked questions

 • Uiteraard worden de richtlijnen van het RIVM gehanteerd. Bij ons werkt iedereen, wiens werk dat toelaat, thuis om zo verspreiding van het virus in toom te houden. Sollicitatiegesprekken zullen daarom ook via video of telefoon plaatsvinden. 

 • Je kan nog altijd solliciteren bij bol.com, mits je in Nederland of België woontVanwege de maatregelen van het RIVM, is er besloten dat we alle interviews via video zullen laten verlopen. Dat is het enige verschil in de sollicitatieprocedure bij bol.com. 

 • Voor het solliciteren op een vacature, verandert er niks. Stuur je cv en een korte motivatie via de website om te solliciteren op de vacature die jij graag wil. De recruiter zal contact met je opnemen om de verdere procedure te bespreken. 

 • Dit zal verschillen per rol. Bij sommige rollen gaan we in op het technische aspect van de vacature, bij andere gaat dit over de inhoud van de rol. Vraag aan de recruiter meer uitleg over het tweede gesprek en assessment. Dan vertelt de desbetreffende recruiter hoe jij je het beste kan voorbereiden. 

 • Het verschilt per assessment, maar zorg voor een goede internetverbinding, een webcam en microfoon. Dan zal het assessment via de computer plaatsvinden. Elk assessment kan vanuit jouw huiskamer afgenomen worden. 

 • Gefeliciteerd! We kijken uit naar je komst. Je contract krijg je digitaal toegestuurd, zodat je deze kan ondertekenen en terug kan sturen. Ook ontvang je een uitnodiging voor ons introductieprogramma. Deze zal, zolang we vanuit huis moeten werken, online plaatsvinden. Op deze manier willen we je toch zo goed mogelijk kennis laten maken met bol.com en je een warm (virtueel) welkom heten.  

   Voor het ophalen van jouw laptop en andere spullen die je nodig hebt om van start te kunnen, plannen we een tijdstip met je in. Wij begrijpen dat dit een gekke manier is om een nieuwe baan te starten. Daarom gaat je nieuwe team er alles aan doen om je in te werken in je nieuwe rol en digitaal kennis te laten maken met collega’s. 
   

 • Momenteel zijn helaas de grenzen dicht en kunnen wij kandidaten woonachtig in het buitenland niet in procedure nemen. Normaliter doen we dit wel. Vanwege veiligheidsredenen en de maatregelen die er genomen zijn omtrent COVID-19 kunnen wij ook niemand naar Nederland migreren. We hebben op dit moment nog geen duidelijk moment waarop het weer mogelijk gaat zijn om te reizen, wat als effect geeft dat we geen startdatum kunnen bieden. Daarom is er besloten om op dit moment geen mensen aan te nemen die woonachtig zijn buiten Nederland (of België).

  Wil je toch weten hoe wij helpen bij relocation gedurende ons ‘gebruikelijke’ sollicitatieproces? Klik dan hier. 

 • Jouw gezondheid en die van onze collega’s is het allerbelangrijkst. Wij houden ons daarom aan de adviezen en richtlijnen van het RIVM en de regering. 95% van het kantoor werkt thuis. Als collega’s op kantoor moeten zijn vanwege hun functie, is ook hier 1,5 meter een vereiste. Daarnaast verlopen sollicitaties via video. Op deze manier hopen we toch gewoon door te kunnen gaan met de gang van zaken en houden we de kans op besmetting zo klein mogelijk.  

  Bol.com heeft de dagelijkse operatie in distributiecentra (de zogenoemde ‘fulfilment’) uitbesteed aan een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is. Wij staan in dagelijks contact met deze fulfilment-partner over hun verantwoordelijkheid in het opstellen en uitvoeren van de juiste voorzorgsmaatregelen. Wij hebben heel duidelijke afspraken gemaakt over een veilige werkomgeving en zien dat onze partner de verantwoordelijkheid en maatregelen zorgvuldig oppakt om hun collega’s zo goed mogelijk te beschermen. 

 • Ook wij proberen ons steentje bij te dragen. Hier vind je daar meer informatie over.