De Social Hub Het geheim ontrafeld

1 min.
16 mei 2018

“Die reacties, ik heb een veger en blik nodig want mij kan je opvegen” is maar één van de reacties die we kunnen lezen op onze Facebookposts. Al die reacties worden van antwoord gediend door onze collega’s van de Social Hub. Het team achter de grappige reacties op onze posts op sociale media.

Sinds 1 januari is er nieuw leven geblazen in community management. “We zien overal de humor van in. Het lukt ons altijd snel, scherp en onverwachts uit de hoek te komen. We hebben een oog en gevoel voor wat grappig is en spelen met ironie en cynisme. We improviseren in een split second en zijn creatief genoeg om iedere keer iets anders te bedenken, want in geplande grappen geloven we niet. En als er niet wordt gelachen, dan lachen we zelf het hardst. We houden de groep bij elkaar, luisteren en houden het gesprek op gang. We zien humor als een sociaal bindmiddel dat het communiceren met elkaar makkelijker én leuker maakt.”

Boeien en binden

Onze collega’s werken dagelijks aan het verbeteren van de merkbeleving en -perceptie van bol.com. Dat doen ze sinds 1 januari 2018 vanuit een nieuwe setting die we toepasselijk “de Social Hub” hebben genoemd.

Voorafgaand aan elke post wordt er gebrainstormd door het socialmediateam. Hoe meer likes en reacties een post krijgt, hoe meer organisch bereik dat oplevert voor bol.com. Door de interactie aan te gaan, binden ze onze klanten nog meer aan ons merk.

Viraal

In maart brak een post over Temptation Island nog het record van meest populaire inhaker in onze geschiedenis. Het bericht kreeg in 5 dagen tijd een totale engagement van 660.000 en bereikte 2.6 miljoen Nederlanders en Belgen. “Het aantal likes van de Facebook-pagina stijgt de laatste tijd enorm, we worden overspoeld door publicaties op onder andere The Best Social Media. Daarnaast is het aantal reacties in een maand ten opzichte van een jaar terug tien keer zo hoog en onze engagement rate gaat door het dak.”, vertelt Borre, Community Specialist.

En Temptation Island was al vaker een bron van inspiratie voor ons Social Hub team. Fabrizio aka De Kleurplaat van Temptation Island plaatste onze inhaker over hem op Instagram met de vraag of hij nu winstdeling kreeg. We hebben gekozen om het uit te betalen met een reuze kleurplaat.

De Social Hub is de online vriend van onze klanten, die zorgt voor een lach en een helpende hand als er iets mis is bij hun bestelling.

Om onze klanten zo goed mogelijk te helpen werkt de Social Hub ook samen met chatbot Billie.