Duik jij mee in de boeken tijdens de maand maart? Jeugdboekenmaand

4 maart 2019

Michiel van Kampen, Promotie Specialist boeken met aftakking België, vertelt ons meer over de jeugdboekenmaand. Lees verder om te zien wat Michiel doet om de jeugdboekenmaand bij bol.com tot een succes te maken.

Hoe ben je bij bol.com terecht gekomen?

Op 1 februari 2019 ging mijn avontuur als Promotie Specialist boeken met aftakking België van start.

Ik was op zoek naar een nieuwe baan en doordat mijn motivatiebrief er na lange tijd nog altijd niet uitzag zoals ik hem graag had, ging ik mij even ontspannen. Misschien kwam de inspiratie nadien wel. Hoe ontspan je je beter dan een bestelling te plaatsen bij bol.com? Tijdens het bezoeken van de website van bol.com kwamen er verschillende vragen bij mij naar boven zoals: heeft bol.com geen baan voor mij, waar is het hoofdkantoor, wie werkt daar… Voor ik het wist had ik diezelfde week al een telefoontje om te vragen of ik op gesprek kon komen. Zo is de bal aan het rollen gegaan.

Wat is een Promotie Specialist boeken met aftakking België?

Een Promotie Specialist boeken houdt zich bezig met de bol.com website en meer gericht in de categorie boeken. Ik ben verantwoordelijk voor België, dus mijn klemtoon ligt op het vervlaamsen van onze boekenwinkel en doe ik onderzoek naar welke campagnes of promoties het beste aansluiten op wat er in België leeft. Zo helpen wij onze klanten nog beter in hun zoektocht naar dat geweldige boek. Deze campagnes werken wij uit met de Belgische klant in ons achterhoofd.

Dus in het kort: ik doe er alles aan zodat onze Belgische boekenwormen zich thuis voelen bij bol.com.

Maart de maand van de jeugdboeken

Bij bol.com proberen wij zo veel mogelijk in te spelen op de actualiteit. De jeugdboekenmaand was eerst geen onderdeel van de kalender omdat het een kalendermoment is dat alleen in België plaatsvindt. Toch besloten wij over te gaan tot actie om zo de Belgische markt nog beter te bereiken.

Ik heb toen de campagne voor de jeugdboekenmaand uitgewerkt. Dit houdt in dat onze top 100 kinder- en jeugdboeken gedurende de hele maand maart gratis worden verzonden naar België. Daarbij is er een leuke banner te zien op te website die onze klanten alert maken over het feit dat het jeugdboekenmaand is. Bovendien bieden wij bij bol.com een leuk lijstje aan met aanraders van boeken per leeftijdscategorie zodat het kiezen een stuk makkelijker gaat.

Met deze campagne willen wij een mooi haakje vormen om in de Vlaamse markt te staan. Ik wil dat Vlamingen onmiddellijk aan bol.com denken wanneer ze iets willen kopen. Zo ver staan de Nederlanders al maar nu moeten we de Belgen daar ook nog krijgen.

“Wij willen een mooi haakje vormen om in de Vlaamse markt te staan”

Wat vind jij leuk aan bol.com?

Het leukste aan bol.com is het motto “work hard, play hard”. Bij bol.com wordt er hard gewerkt maar er is ook ruimte voor leuke dingen! Als je van autonoom werken houdt is bol.com echt iets voor jou.

Je hoort het vaak “je bent een echte bol.com’er” maar wat is dat nu juist en welke eigenschappen heb je er voor nodig? Een bol.com’er is volgens mij iemand die alles voor zijn klanten doet en er zijn hand voor in het vuur steekt.

Relevante banen voor jou: