Uitbereiding van ons fulfilment center tijdens Covid-19 Robert Hillen Projectleider MHE

3 min.
7 mei 2020

De coronacrisis heeft een enorme impact op zowel ons dagelijks leven als onze manier van werken. Zo ook op de uitbreiding van het fulfilment center in Waalwijk. Na de uitbraak van het virus zochten onze teams naar een nieuwe aanpak en werken ze samen hard om de planning te kunnen halen. Robert Hillen, Project Manager binnen Logistiek, vertelt meer over hoe ze met de nodige aanpassingen kunnen doorwerken, ondanks de uitdagingen die dit met zich mee brengt.

Uitbreiding & Nieuwe maatregelen

“We zijn momenteel bezig met een uitbreiding van ons bestaande fulfilment center in Waalwijk, wat een verdubbeling van de huidige omvang betekent. We zitten nog volop in de bouw, maar de maatregelen rond COVID-19 vragen iedereen zo veel mogelijk thuis te werken. In de bouwsector hebben we die mogelijkheid natuurlijk niet, en moesten we razendsnel een inschatting maken of het project nog kon doorlopen. Daarom hebben we de manier van werken aangepast, zowel achter de schermen als op de bouwplaats zelf.

Om de veiligheid en gezondheid van de werknemers van onze partners op de sites te verzekeren, zijn er snel enkele praktische aanpassingen toegepast, zoals het behouden van een veilige afstand van elkaar, het dragen van mondkapjes en het gebruiken van pasjes. Enkel op deze manier kunnen we de hygiëne op de bouwplaats optimaal houden en toch de bouw voortzetten, steeds rekening houdend met de richtlijnen van de RIVM.

Verbinden & Vertrouwen

Gelukkig merken we dat iedereen – collega’s en onze logistieke partners – zich snel aan de nieuwe situatie hebben kunnen aanpassen, dat is mooi om te zien. Het vraagt een heleboel flexibiliteit om op een efficiënte en veilige manier met elkaar te schakelen en zo de bouw tijdig af te krijgen.

“Waar we normaal vooral op de uitvoering zaten, sturen we nu meer strategisch en op lange termijn.”

De hele situatie rond Covid-19 roept bij iedereen wat onzekerheid op, toch zien we dat onze partners heel goed zelfsturend zijn in deze periode. Uiteindelijk kunnen we dit project enkel tot een succesvol einde brengen door elkaar ruimte te geven en goed samen te werken. We zien elkaar misschien wat minder, toch versterkt het teamgevoel en het vertrouwen in elkaar.

Samen & Successen

“Het is fijn om te zien dat iedereen zo gemotiveerd is. We boeken telkens kleine successen en dat helpt ons te blijven doorzetten.”

Voor zo’n groot project als deze hebben we elkaar echt nodig. Als iets anders moet dan gepland, zoeken we dan ook samen naar een nieuwe oplossing. Dit is écht bol.com. Deze flexibiliteit en het altijd openstaan voor nieuwe mogelijkheden helpen ons in deze periode, ongeacht de uitdagingen, om toch door te kunnen bouwen volgens plan. Op deze manier blijven we een bijdrage leveren in het voorzien van de behoeften van zowel consument als onze partners. En die ondersteuning is nu extra belangrijk.”