“Geen diploma, weinig werkervaring, maar wel een enorme dosis motivatie en ambitie!” Zo begon Koen zijn bol.com avontuur

1 min.
7 september 2018

”In 2014 begon mijn avontuur bij bol.com. Nu, 4 jaar later, kijk ik terug op een prachtige tijd waarin ik veel geleerd heb en mezelf heb kunnen ontwikkelen binnen een van de tofste bedrijven van Nederland. En wat bol.com zo tof maakt? De mensen en de dynamische, snel ontwikkelende e-commerce markt. Een markt waarin je als bedrijf en als professional moet blijven ontwikkelen om mee te kunnen komen met de tijd.

Bij bol.com werk ik binnen twee teams. Zo werk ik in een team dat zich richt op de optimalisatie van de mobiele website. Gebruiksgemak en een soepele mobiele journey zijn daarbij belangrijke focuspunten. We proberen het iedere dag een beetje beter te doen door echt naar de klant te luisteren. Met de klant in gesprek gaan en data-analyses op het gebruik van onze website uit te voeren. En daarnaast werk ik in het team dat zich richt op conversie. Met hele kleine (visuele) innovaties kunnen enorme verbeteringen gerealiseerd worden. De ideale plek om het iedere dag een beetje beter te doen!

Bij bol.com hebben we ideeën genoeg over hoe het iedere dag een beetje beter kan!

En dat is direct ook het moeilijkste aan bol.com. Zoveel enthousiaste en gemotiveerde mensen bij elkaar zorgt voor een enorme berg aan ideeën en innovaties die allemaal bijdragen aan de kwaliteit van de website. Bergen ideeën maar bij lange na geen ruimte op de roadmaps om ze allemaal direct uit te voeren. Het scopen en prioriteren van al die ideeën blijft een uitdaging dag in dag uit.

In mijn persoonlijke ontwikkeling vind ik het leuk om de lat hoog te leggen. Zo wil ik me in het komende jaar graag tot senior ontwikkelen en ben ik met het derde jaar van mijn HBO-ICT studie bezig. Een tijdrovend traject maar ach, je moet er iets voor over hebben! Daarna nog een jaartje afstuderen dus voor de komende 2 jaar ben ik onder de pannen! Wat ik daarna graag wil doen? Geen idee! De rol van product owner is een mooie route om af te leggen, wat meer de consultancy kant op trekt me ook wel, opties genoeg!”