Hoe wij met software inspelen op onze e-commerce behoefte Warehouse Management Software

3 min.
29 maart 2019

In 2017 hebben wij ons fulfilment center in Waalwijk in gebruik genomen. “Ons eigen fulfilment center hadden wij hard nodig om de groei die wij hebben in logistiek goed af te kunnen handelen”, vertelt Leon Verhagen. “Wij hebben heel hard gewerkt om de operatie op gang te krijgen. Klein beginnen, leren, uitbreiden, aanpassen; die werkwijze past bij ons. Wij bouwen dit magazijn nog steeds verder op en zijn ondertussen ook al gestart met een tweede magazijn, dat gaat de lucht in”.

Wij hebben destijds heel bewust voor Reflex WMS gekozen.

 

”WMS dat goed past bij onze e-commerce behoefte”

– Leon Verhagen, Director IT Logisitcs

 

Onze keuze voor Reflex WMS Selectiecriteria en WMS-implemen

Wij willlen graag flexibel zijn in software development. Wij doen ongelofelijk veel inhouse op onze eigen IT afdeling. Standaard WMS pakketten bieden enorm veel functionaliteit out-of-the-box waar het niet loont dit allemaal zelf te bouwen.

Reflex WMS van Hardis Group Benelux bleek voor ons de beste oplossing. Selectiecriteria WMS bol.com:

  • Sterke e-commere core
  • Snelle prestaties, ook bij zeer hoge data volumes
  • Zeer gebruiksvriendelijk voor snel wisselende groep operators
  • Makkelijk, zelfstandig en flexibel uit te breiden

Hardis Group Benelux is in Frankrijk een grote speler op het WMS gebied. Ze zijn er succesvol en ondersteunen diverse e-commerce commerce partijen met hun WMS pakket.

In ons fulfilment center project hebben Hardis engineers sterk samengewerkt met ons eigen WMS team. Met name op specifieke processen als LVB (logistiek via bol.com) of de integratie met de warehouse mechanisatie hebben wij maatwerk moeten bouwen. Dat doen wij met een “agile” werkwijze wat echt wennen was voor de Hardis engineers.

Nu zijn wij alweer bezig met een uitbreiding van ons warehouse, een meer dan verdubbeling van het huidige magazijn, en met het magazijn dat gericht is op grote items. Ook daar kunnen wij snel op Reflex en de reeds gemaakte maatwerk-elementen doorbouwen.

 

”Met Reflex WMS kunnen wij enerzijds eenvoudig zaken aanpassen en anderzijds maatwerk toevoegen. Door deze combinatie zijn wij in staat om continue verbeteringen en vernieuwingen neer te zetten.”

– Leon Verhagen