Juridische uitdagingen van Valéry Süthoff

3 min.
25 oktober 2018

Hoewel de vacaturetekst niet opende met “Why don’t you come on over, Valéry?”, sprak de positie op de juridische afdeling bij bol.com Valéry Süthoff meteen aan. “Ik hoefde niet met mezelf in comparitie te gaan. Ik was toe aan een meer dynamische en commerciële werkomgeving.  Maar anderzijds had ik ook gewoon een heel goed gevoel bij de organisatie. Bol.com is voor mij hét schoolvoorbeeld van een organisatie die de transitie van startup naar scale-up, en van scale-up naar marktleiderschap heeft weten te maken.”

‘’Bedrijfsjurist bij bol.com is een brede rol. Dat heeft alles te maken met het unieke karakter van onze organisatie. We zijn geen ‘traditionele’ e-tailer, maar een winkelplatform die sourcen via een netwerk van zakelijke partners, exploiteren een retail media netwerk dat gevestigde spelers challenget en we bieden logistieke service aan voor zakelijke partners die verkopen via bol.com. Dat betekent dat je bij ons met uiteenlopende juridische uitdagingen worden geconfronteerd. En omdat we volop pionieren, zijn er vaak geen pasklare antwoorden. Mag een leverancier onderscheid maken tussen on- en offline verkoopkanalen? Wanneer kunnen we ons beroepen op een ‘kennelijke vergissing’? Wat zijn juridische aandachtspunten bij het initiëren van een PR-actie? En hoe kunnen we compliant blijven opereren als de wetgeving op het gebied van bijvoorbeeld consumentenrecht in recordtempo evolueert?”

Middenin de organisatie

De scope van de rol voorkomt ook dat de bedrijfsjuristen zich kunnen verschansen in een juridische ivoren toren. Valéry: “Zelfs als we dat zouden willen, zou het geen optie zijn. Mijn vijf collega’s en ik staan middenin de business en duiken overal op waar juridische expertise meerwaarde heeft. Soms ondersteun ik IT developers met het opstellen van contracten rondom de lancering van een nieuwe softwaretool. Andere keren kijk ik mee met onze UX designers, zodat we in al ons enthousiasme om een visueel aantrekkelijke app te bouwen niet vergeten dat sommige informatie nu eenmaal altijd getoond dient te worden. En weer andere keren help ik marketeers om juridisch correcte campagnes op te zetten.”

Kers op de juridische taart

“De grootste kers op de kaart? Dat was het voorbereiden van de lancering van een nieuwe winkel. Uitdagend, want winkelintroducties vereisen een stevig juridisch fundament. Als je over the counter medicatie wilt verkopen, krijg je met totaal andere wet- en regelgeving te maken dan wanneer je bijvoorbeeld drones in de markt zet. Dat heeft interne consequenties – wat moet in de beschrijving worden vermeld en welke claims zijn marketingtechnisch toegestaan? – maar ook externe, aangezien alle zakelijke partners zich aan ons legal framework moeten committeren.”

Creatief denkvermogen

Naast de dynamiek, het businesscontact en de diversiteit, vindt Valéry het proactieve karakter van de rol een pluspunt. “In vergelijking tot de advocatuur, word je eerder in het proces betrokken. Je komt niet pas in actie wanneer er iets dreigt mis te gaan, maar probeert issues voor te zijn. Dat neemt niet weg dat je soms problemen oplost; hoe goed we het ook voor onze klanten willen doen, er kan altijd iets gebeuren. Ook wij hebben wel eens ontevreden klanten of krijgen vragen van toezichthouders. Dat is onvermijdelijk en prikkelt je juridische creativiteit. Maar toch: in de basis ben je de positief en kritische sparringpartner die collega’s ondersteunt bij veranderingen en innovaties. Dat vereist behoorlijk wat overtuigingskracht, want soms dien je even ‘nee’ te verkopen aan een stel collega’s die razend enthousiast over hun idee zijn. Aan jou om daar dan weer een creatieve oplossing voor te bedenken, die zowel recht doet aan grootse klantplannen als aan de juridische realiteit. Lukt dat, dan is mijn dag helemaal geslaagd!”