Leiderschap op basis van vertrouwen en autonomie Kathinka en Anastasija genomineerd voor Young Talent Award 2021

3 min.
30 september 2021

Gefeliciteerd!

Kathinka de Veer reageert met een glimlach vanaf haar Bredase werkplek, “Dank je wel! De nominatie voor Young Talent voelt voor mij echt als een bekroning op het harde werken. Ik ben vereerd dat bol.com mij heeft genomineerd, samen met Anastasija. “

Anastasija Efremovska woont in Amsterdam en vult Kathinka aan, “Zeker! Ik was echt verrast door de nominatie. Het is niet echt iets waar we vanuit ons werk mee bezig zijn. Ik ben software engineer binnen de IT afdeling van bol.com. Ik ben niet heel bewust bezig met thema’s als leiderschap, maar we hebben wel hard gewerkt om bepaalde ideeën een voedingsbodem te geven. Ik ben blij dat bol.com dit bekroond met een nominatie als Young Talent.”

 

De Stichting Topvrouw van het jaar heeft de “Young Talent Award” in het leven geroepen als aanmoedigingsprijs voor jong, vrouwelijk talent. Begin september worden alle genomineerden bekend gemaakt en uitgenodigd voor het programma “Empowering Young Female Talent”. Zij maken daar kennis met de voltallige jury. Op 30 september is het Young Talent van 2021 bekend gemaakt. 

Overtuigingskracht

Kathinka: “Ik ben Partner Marketing Manager bij bol.com. We hebben inmiddels zo’n 47.000 partners op ons platform. Dat zijn externe verkooppartners die bol.com gebruiken om producten en diensten te verkopen. Wij helpen  onze partners op een schaalbare manier te groeien. Ik geef leiding aan een team van 20 collega’s, verdeeld over 3 teams. Wij houden ons bezig met de communicatiekalender, het ontwikkelen van beeldmateriaal in onze eigen Creative Studio en datagedreven marketing analytics en optimalisatie voor campagnes.” 

 

Anastasija: “Ik werk als Software Engineer bij het TPS domein, dat staat voor Technical Platform Space. Wij bouwen tooling en applicaties voor de IT’ers van bol.com die ervoor zorgen dat alles blijft draaien. Denk bijvoorbeeld aan specifieke servers en applicaties om de ontwikkelcyclus te verbeteren. In totaal zijn we met 40 tot 50 man.”

IT & Macedonië

Anastasija lacht een beetje, “Ja, het zijn voornamelijk mannen. IT is nog altijd een traditioneel domein. Ik moest daar aan wennen. In Macedonië, waar ik ben opgegroeid, is het vrij normaal dat vrouwen een baan hebben in de IT. Sowieso ben ik opgegroeid met het idee dat vrouwen gewoon werken. Mijn moeder werkte, mijn oma’s werkten allebei. In Macedonië is IT-werk een goed betaalde baan voor mannen en vrouwen. Het is fijn om te zien dat dit in Nederland ook meer gebeurt.“

 

Anastasija vertelt over de muren die ze moet doorbreken om haar goede ideeën te realiseren “Ik had, en heb, bepaalde ideeën over hoe we onze interne IT-tooling net zo gebruiksvriendelijk kunnen maken als in de bol.com app. Maar ik kan dat niet alleen. Ik heb echt de andere engineers in mijn team nodig om het mogelijk te maken. En iedereen is wel een senior expert op een bepaald domein. Het is hard werken om iedereen te overtuigen en mee te krijgen in die nieuwe ideeën. Ik zeg maar zo, als de buitenkant van je winkel er prettig uitziet, moet dat ook gelden voor de binnenkant. De nominatie als Young Talent voelt voor mij als een bekroning op dat harde werken.” 

Kathinka: “Voor mij geldt bijna hetzelfde als Anastasija. Ik kwam binnen bij bol.com als strategy consultant. Ik kreeg de vraag om mee te kijken naar de B2B Marketing organisatie. Ik ben geen marketeer van oorsprong, maar het vakgebied ligt me wel. Nadat we een plan en team hadden neergezet, kreeg ik de mogelijkheid dat team te leiden. En het team groeit nog steeds door. Ik krijg de kans om mijn kwaliteiten te laten zien, waarbij het minder relevant is dat ik geen pure marketing achtergrond heb.”

Leiderschap bij bol.com

Kathinka: “Vertrouwen. Dat is voor mij het belangrijkste element van leiderschap. Ik ben niet de oudste van het team, maar geef wel de leiding. Dan is het juist belangrijk om vertrouwen en openheid te hebben om alles met elkaar te bespreken. Ook als het wat minder goed gaat. Alleen dan kan iedereen in het team groeien en zich verder ontplooien. Ik steek veel tijd en aandacht in het ontwikkelen van die vertrouwde omgeving. 

 

Anastasija vult aan, “Binnen bol.com krijg je veel autonomie. Je krijgt de ruimte om je eigen ideeën tot uitvoer te brengen én je collega’s helpen je om dat te waar te maken. Dat vind ik echt fantastisch. Tegelijkertijd groeit bol.com enorm snel. Dat betekent dat er meer mensen zijn die je moet overtuigen van de waarde van je ideeën. De verhouding tussen overleg en uitvoering zou ik wat meer richting die uitvoering willen krijgen. Geef het vertrouwen om de juiste dingen te doen. Waar je zelf blij van wordt en waar bol.com beter van wordt. En dus uiteindelijk onze klanten.”

Geef het vertrouwen om de juiste dingen te doen

 

 

 

Inspiratie

Anastasija: Voor inspiratie hoef ik het niet ver te zoeken. Ik lees veel boeken over vrouwen in de IT, bijvoorbeeld over Sheryl Sandberg, de COO van Facebook. Maar ook binnen bol.com hebben veel vrouwen een leiderschapsrol. Zij inspireren me net zo goed. Bijvoorbeeld onze Chief Platform Officer Margaret Versteden. Recent gaf zij een prachtige speech over vrouwen en inclusiviteit. Daar leer ik veel van. 

Kathinka: “Dat klopt. Net als Boukje Taphoorn, onze Chief Marketing Officer. Zij is enorm inspirerend voor me. Alle vrouwen in ons MT zijn echte powervrouwen wat mij betreft. Een  bron van inspiratie om door te gaan met wat ik doe. Inspiratiebronnen als Michelle Obama staan wat verder van mij af. Ik kijk liever naar de vrouwen die dicht bij me staan. Doordat ik ze ken krijg ik een completer plaatje dan alleen wat in de media verschijnt.“

 

Als genomineerden voor de Young Talent Award krijgen Anastasija en Kathinka een programma aangeboden met mediatraining, netwerkbijeenkomsten en workshops. Beiden zien nog wel aandachtspunten in hun ontwikkelpad. 

Kathinka: “Ik zou me meer kort en bondig willen uitdrukken. En tegelijk ook meer zekerheid uitstralen. Zowel op een podium als bij een vergadering. Ik ben voorzichtig van aard, onderzoekend. Ik mag me zo nu en dan wat steviger uitdrukken.“

Anastasija: “Ik probeer meer te inspireren door ruimte te geven aan mijn collega’s. In de komende tijd geef ik veel presentaties, zowel intern als op conferenties. Ik wil die nog meer voor mijn collega’s geven. Ik hoop ze daarmee te inspireren om zelf ook eens in de spotlight te gaan staan en eigenaarschap voor hun ideeën te claimen.”

Wijze raad

Anastasija: “Durf dingen anders te doen en geloof in jezelf. Wees niet bang dat mensen ‘nee’ zeggen. Geloof in je eigen ideeën en dan komen ze er echt.”

Kathinka: ”Daar sluit ik me helemaal bij aan. En ga op zoek naar een werkplek die je inspireert. Blijf niet op een plek zitten die je geen energie geeft. Dat heeft zo’n impact op je dagelijkse leven. Vind een plek waar jij jezelf kunt zijn en het beste uit jezelf kunt halen. Dan kun je een hoop bereiken.”

Ondanks de uitkomst, zijn voor ons Anastasija en Kathinka de talenten die bol.com nodig heeft.