Lokale ondernemers in de spotlights gezet bij bol.com

3 min.
11 september 2018

Bol.com lanceert bol.com Briljantjes: een platform waar startups uit Nederland en België hun productinnovaties op kunnen pitchen en zo kans maken op extra investering van bol.com om hun onderneming snel te laten groeien. De ondernemers met de meest unieke, verrassende innovaties krijgen van bol.com de investering in een prominente positie op de website. Daarnaast worden ze extra ondersteund in marketing, zodat het artikel goed opvalt bij alle klanten van bol.com.

Ook voor de klanten van bol.com biedt bol.com Briljantjes uitkomst, want zij kunnen via de speciale winkelpagina bijzondere artikelen ontdekken die nog niet eerder op de Nederlandse en Belgische markt zijn verschenen.

Zodra een startup als een van de winnaars is geselecteerd, komt het artikel op de homepage van bol.com te staan. Daarbij worden ook advertenties ingezet om het artikel binnen de winkel extra onder de aandacht te brengen. De logistiek gaat via bol.com, zodat artikelen op voorraad in het bol.com-magazijn liggen en het zo dezelfde dag nog geleverd kan worden. Afhankelijk van de startup worden de beste aanpak en middelen gekozen.

Bij de gekozen startups doet bol.com de investering eerst zelf en wordt een ‘no cure, no pay’-afspraak gemaakt. Bol.com stemt met iedere betrokken startup af wat hierin de mogelijkheden zijn. Op deze manier krijgt de ondernemer bij start alle middelen die succes in online verkopen stimuleren zonder daarbij zelf een investering te hoeven te doen.

Marco de Vries initiatiefnemer van bol.com Briljantjes

“Ik werk al jaren bij bol.com en ik zie dagelijks nieuwe artikelen onze winkel binnenkomen. En daar zitten regelmatig Briljantjes tussen; artikelen die heel bijzonder zijn en het verdienen om door heel Nederland en België gezien te worden. In mijn gesprekken met ondernemers hoor ik steeds de uitdagingen terugkomen om een nieuw artikel snel groot te maken. Het ontbreekt vaak aan de middelen om een groot bereik te creëren, te voldoen aan de verwachtingen van consumenten op gebied van levering en aan kennis van e-commerce. Dit bracht mijn collega’s en mij op het idee om ons verkopersplatform en Partnerservice uit te breiden met een innovatiepodium. Ook bol.com was 19jaar geleden een startup en moest het hart van de consument veroveren. Het is fijn om nu ook zelf lokale startups te kunnen ondersteunen en ook voor de klanten is bol.com Briljantjes leuk, omdat zij niet lang hoeven te speuren naar die ene ‘briljante’ nieuwe gadget. Bij dit initiatief wordt ieders specialisme benut en vullen productkennis van de startup en e-commercekennis en -ervaring van bol.com elkaar goed aan. Wij geloven sterk in deze manier van samenwerken via een netwerk.”

Briljante gadgets voor klanten

Zodra een pitch binnenkomt wordt deze eerst beoordeeld door een jury van bol.com’ers die inschat of het artikel kans maakt een verkoopsucces te worden bij de miljoenen klanten van bol.com. Als het artikel dan ook nog kwalitatief goed is en aan de wettelijke eisen voldoet, wordt de ondernemer uitgenodigd voor een pitch op het bol.com kantoor. Uiteindelijk blijven alleen de bol.com Briljantjes over, artikelen die echt inspirerend zijn voor klanten.