Partnerkantoor in Antwerpen geopend samen met Belgische ondernemers

3 min.
17 juni 2019

Op 17 juni openden wij, samen met tientallen Belgische ondernemers, het nieuwe partnerkantoor van bol.com in Antwerpen.

Ons kantoor vestigt zich middenin het splinternieuwe Post X-kantorencomplex in Berchem. Samen met Huub Vermeulen, Algemeen directeur, knipten de partners symbolisch een lint door en gaven daarmee het startschot om verder te bouwen aan de toekomst van bol.com als online verkoopplatform. De aanwezige zakelijke partners van bol.com vertegenwoordigden de vele Belgische winkeliers die inmiddels verkopen via ons platform.

Een ontmoetingsplek voor huidige en toekomstige partners

Het Antwerpse bijkantoor zal fungeren als ontmoetingsplek voor Belgische winkeliers en collega’s die in België werkzaam zijn. Een plek waar Belgische ondernemers elkaar kunnen treffen om advies uit te wisselen, samenwerkingen te starten en waar bol.com’ers dagelijks voor partners klaarstaan. Het partnerkantoor zal geïnteresseerde ondernemers bovendien extra ondersteuning en advies bieden bij het verkopen via bol.com. Belgische ondernemers die zich aansluiten bij ons platform krijgen via bol.com immers ook toegang tot 7 miljoen Nederlandse klanten.

Van winkel naar platform

In 2012 opende wij onze winkel voor partners. Sinds 2014 kunnen ook Belgische handelaars en webshops hun assortiment verkopen via bol.com. Nog geen acht jaar later werken we samen met ruim 20.000 partners uit België en Nederland. Door deze partnersamenwerkingen hebben klanten een ruimere keuze uit 18 miljoen artikelen. De partners variëren van winkeliers die hun online activiteiten (deels) uitbesteden via bol.com tot partners die uitsluitend via bol.com verkopen om zo hun afzetmarkt te vergroten. Daarnaast hebben ze ook de gelegenheid om met ‘Logistiek via bol.com’ hun assortiment beschikbaar te maken ons eigen fulfilmentcenter  Zo kunnen partners profiteren van het bol.com-distributienetwerk en kunnen ze klanten elke gewenste bezorgoptie bieden. We verzorgen in dat geval de verwerking, verpakking en verzending, maar ook de afterservice voor de partner.

 

Huub Vermeulen vertelt: “

Bol.com begon in 1999 als kleine start-up boekenwinkel en is inmiddels uitgegroeid tot een platform met meer dan 18 miljoen artikelen. Ondanks die grootte willen we vooral persoonlijk en dicht bij de mensen staan.

Het nieuwe Antwerpse kantoor is daar een voorbeeld van. Door kennis en kunde met onze Belgische partners te delen, kunnen we samen de beste koopervaring bieden en de meest relevante winkel zijn voor onze 9 miljoen klanten. Daar plukken de partners die via bol.com verkopen de vruchten van.”