Retour Ophalen en gratis verzending voor Select-klanten

2 min.
8 augustus 2018
Logistiek

Voor Nederlandse klanten die Select afnemen, bieden we een nieuwe exclusieve service aan: Retour Ophalen. Pakketjes retourneren wordt regelmatig ervaren als ‘gedoe’ en tijdrovend. Met Retour Ophalen bieden we uitkomst. Klanten hoeven namelijk de deur niet meer uit om een pakket terug te sturen, want bol.com-partner PostNL gaat retouren van maandag tot en met vrijdag aan huis ophalen. De klant kan zelf kiezen uit verschillende ophaalmomenten met een tijdvak van twee uur; tussen 08.00 uur en 12.00 uur en tussen 15.00 uur en 21.00 uur. Retouren die tot 12.00 uur worden aangemeld, kunnen dezelfde middag nog worden opgehaald.

De busjes van PostNL rijden al rond om bestellingen te bezorgen en worden zo efficiënt mogelijk tussendoor langs retouradressen gestuurd. Daardoor is extra vervoer vanuit PostNL of de klant niet nodig. Retour Ophalen is beschikbaar voor de ruim 4 miljoen artikelen die bol.com zelf via PostNL verstuurt. Deze service ging eerder dit jaar al van start als pilot in Amsterdam en wordt nu dus definitief uitgebreid naar heel Nederland.

 

Gratis verzending

Bol.com maakt het mogelijk om 16 miljoen verschillende artikelen online aan te schaffen zonder bijkomende verzendkosten. Daarmee zijn we de eerste online winkel die zo’n groot en divers assortiment – van tandpasta tot televisie – gratis laat bezorgen in Nederland en België. Deze service wordt beschikbaar voor alle klanten die Select afnemen, de voordeelbundel van bol.com.

Naast een bezorging zonder verzendkosten bij alle reguliere bestellingen betalen Select-klanten ook geen kosten voor de extra bezorgopties Avondbezorging, Zondagbezorging en bezorging binnen een paar uur na bestelling (Vandaag Bezorgd/Vandaag Ophalen). Deze bezorgopties zijn beschikbaar voor het assortiment dat bol.com zelf op voorraad houdt in Waalwijk. Dit zijn de ruim 350.000 meest bestelde artikelen die in de winkel te herkennen zijn aan het Select-label.

Huub Vermeulen

“Bij bol.com willen we retail blijven transformeren. Dat doen we door online winkelen toegankelijker, makkelijker en daarmee dus ook leuker te maken. Het weghalen van de verzendkosten-drempel – ook voor de kleinste bestellingen – in combinatie met de allersnelste levering op een moment dat je zelf kiest, is daar een goed voorbeeld van. De lage prijs van €9,99 voor verzending het hele jaar door kunnen we bieden door een eigen financiële investering. Hierdoor laten we e-commerce nog verder groeien. En dat zien we nu al terug; het gemiddeld aantal bestellingen bij Select-klanten neemt toe en zij kiezen tot zes keer vaker voor onze extra bezorgopties.”