Schoenenassortiment verviervoudigd door nieuwe zakelijke partners

4 min.
17 maart 2019

Nieuw record aantal modeschoenen

Omoda, Van den Assem, Van Dalen, Van Haren, Brantano nieuwe verkooppartners op platform.

Sinds afgelopen september bereiken wij een verviervoudiging van het schoenenassortiment, en telt het aantal schoenen ruim 140.000 op ons winkelplatform. Dit resultaat is grotendeels te danken aan de samenwerking met verschillende zakelijke partners van modeschoenen. Naast Torfs en Ziengs, partners van het eerste uur, zijn nu ook de schoenen van onder andere Omoda, Van den Assem, Van Dalen, Van Haren en Brantano te vinden op onze website. Hierdoor is het bestaande assortiment van (sport)schoenen verrijkt met tienduizenden modeschoenen, variërend van laarzen tot pumps.

Huub Vermeulen, Algemeen directeur bij bol.com:

“Inmiddels verkopen meer dan 20.000 partners via het platform van bol.com. Zij helpen miljoenen klanten aan een zo breed mogelijk keuze. Onze klanten weten dit te waarderen, gezien de snelle groei van de verkopen via partners. In de toekomst willen we de samenwerking met partners verder uitbouwen en de kennis en kunde met elkaar blijven delen. De stap om ons schoenenassortiment uit te breiden met deze nieuwe partners maakt hier logisch onderdeel van uit. Op die manier kunnen we een zo relevant mogelijke winkel creëren voor onze klanten.“

Opvallende feiten binnen uitbreiding schoenen

Sinds de start van de categorie schoenen in september zien wij opvallende feiten in het koopgedrag. Opvallend genoeg geven de jongste groep bol.com-klanten het meeste geld uit aan een paar schoenen. Populaire merken binnen het nieuwe aanbod zijn Timberland, Ecco, Gabor, Clarks, Birkenstock en Panama Jack.